Review for Sofie en de olifanten

Review for Sofie en de olifanten

Het 6de boek alweer over Sofie! Met ditmaal olifanten, verdrietige verhalen, veel verrassingen, en heel heel veel meer!

Normaal weet ik altijd meteen als er een nieuwe Sofie uitkomt, maar nu kwam ik er pas achter toen een van mijn bibliotheken hem in de catalogus had. Meteen naar de boekenhandel, want ik wil Sofie boekjes gewoon echt hebben.

En wat een heerlijk boek was dit. Ik vond het superleuk dat het over olifanten ging, dat we weer feitjes kregen over alles wat olifant was (ik kende de meeste feitjes wel, maar ik had nog steeds plezier in het lezen ervan). Maar dat we naast dat ook een oude en best chagerijnige (in ieder geval in het begin, later vond ik hem veel sympathieker) olifantenverzorger hebben die verhaal doet over zijn 2 olifanten, Tasja en Mink. Een verhaal die eerst best lief begint, totdat er dingen mis beginnen te gaan. En ja, bij het einde kreeg ik toch echt een bergje tranen in mijn ogen. Net als iedereen in het boek die het verhaal hoorde. En dan heb ik het nog niet gehad over dat ik nog meer tranen huilde aan het einde van het boek tijdens de verrassing die opa/oma/pa hadden geregeld voor Kees (en Sofie). Dat was gewoon zo lief en mooi. Olifanten zijn prachtige dieren.

Naast de olifanten is er ook nog genoeg meer dat leuk is. Maar ja, helaas kan ik niets verklappen. Ik kan wel zeggen dat ik beide verrassingen (van Donny en de ouders) erg leuk vond. En ze wil feliciteren!

En ik vond het geweldig wat Sofie (maar ook Timmie en Billie) deden voor Kees. Ze probeerden hem blij te maken, hem op zijn gemak te stellen. Ik vond het erg lief van ze.

Alleen iew dat ze in poep gingen stappen, expres. Dat vond ik toch best wel erg vies van de kinderen.

Helaas vond ik dit keer de fotostrips ietsje minder. Het paste gewoon niet zo goed bij het grote verhaal en ik merkte gewoon dat ik er toch minder naar uitkeek dan de vorige keren. Als ik er naar kijk als losstaand verhaal vond ik het wel leuk gedaan, het bracht een serieus onderwerp op een leuke manier met wat grapjes.

Oh en superleuk die illustratie aan het einde. Leuk om de kinderen als tieners en volwassenen te zien!
En natuurlijk waren de rest van de illustraties door het boek ook leuk gedaan. Alleen is dat nou bami op pagina 25 of is dat spaghetti? 😛

Ik kan niet wachten op het volgende boek, want er moeten gewoon nog meer Sofie boeken komen! Vooral gegeven de verrassingen. En dat er nog bergen andere dieren zijn die ook wel een verhaal verdienen!

Dus ja, zeker een aanrader! Waarschuwing: Zorg voor tissues!

2 thoughts on “Review for Sofie en de olifanten

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: