Review for Robocity

Review for Robocity

Sophia strandt in het midden van de woestijn en komt zo een stad tegen met allerlei robots!

Ik zag deze graphic novel bij een van mijn bibliotheken. Ik kon niet wachten om hem te lezen. Uiteindelijk was het een leuke graphic novel. Getekend in manga-style (met ook wat standaard dingen die je ook in manga zou zien).

Mijn eerste opinie van Sophia was niet echt een goede. Kom op, je bent met je motor aan het rondrijden (en je weet dat je in een stuk komt zonder veel mensen en je let niet op je benzine? zucht Moet ik nu medelijden met je hebben? Tja, nee.
Maar later werd mijn opinie wel ietsje beter, ze liet duidelijk zien dat ze heel wat kon en dat ze ook niet zo makkelijk bang te krijgen. Ik vond het erg leuk dat ze wist hoe ze robots moest fixen. Goed, ze liet ook nog steeds zien dat er niet altijd veel denkvermogen in haar hoofd zat. 😛

Het verhaal was best interessant. Onze meid komt dus vast te zitten in een stad met robots, en die houden niet zo van mensen (wat vreemd is gegeven dat ze toch een mens nodig hebben om in leven te blijven) dus al snel mag ze rennen voor haar leven. Gelukkig is ze niet alleen, ze maakt al snel vrienden met een robotje. Het verhaal blijft ook best spannend (en hilarisch op punten) tot het einde.

De stad is dus gebouwd door een stel robots, maar gegeven dat onze kleine robot gerobotnapped is… zijn er andere robots die ook op die manier in de stad zijn gekomen? Wie is “De Verzamelaar” en wat is zijn doel?

Zoals ik al eerder zei, er waren ook wat standaard dingen die je vaker in manga/anime kan vinden. Een perverted persoon (ditmaal een robot) die even onder het rokje van Sophia keek, er zijn shots van haar ondergoed, het magische gevlieg aan het einde, en nog wat andere dingen. Ik vond het wel grappig om ze te zien in een andere plek dan manga/anime.

De art was zeker leuk. Het past erg goed bij het verhaal/genre van het boek.

Ik heb zeker genoten van dit boek, en ik hoop dat er nog eens een tweede deel komt, want ik wil wel meer weten over de verzamelaar, of ons robotje nog zijn baas kan vinden. Ik zou dit boek ook zeker aanraden!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: