Review for Een dikke tien van Meester Mark

Review for Een dikke tien van Meester Mark

Het nieuwste boek van Meester Mark, wederom vol met kinderlogica!

Ik vind de kinderlogica boeken van Meester Mark heerlijk om te lezen. Maar tja, natuurlijk blijf ik nog steeds hopen dat er weer een gewoon boek over het onderwijs komt, want die Meester Mark kan er geweldig over schrijven.

Maar ja, ik moest dit boek gewoon hebben (en ik liep uiteindelijk met nog een boek de boekenwinkel uit, gevaarlijke plekken die boekenwinkels), want ik wilde wel eens weten wat voor heerlijke kinderlogica, berichtjes, en meer we dit keer zouden zien. Natuurlijk wist ik dat ik er een aantal zou herkennen van Meester Mark’s twitter account, maar dat vind ik niet erg.

Ik lag nu ook vaak dubbel om die kindertjes die iets in het Engels probeerden te schrijven en maar volledig voor hoe je het uitspreekt gingen. Bektoederfjoetjer bijvoorbeeld.

Ik vond de briefjes van kinderen naar de juf/meester wel erg lief (ook al waren ze ook best vaak hilarisch (hiep hiep hoer? Su Sex?).

Ik had graag soms wat extra tekst willen hebben met wat er nou stond op een plaatje. Sommige kinderen hadden een handschrift dat te lezen was, maar de meeste hadden (net als ik trouwens toen) een afschuwelijk handschrift. Dus was het af en toe even wat minder makkelijk te lezen. Ach, extra puzzelen is ook leuk. 🙂

Net als het vorige boek hebben een flink aantal van de foto’s/plaatjes ook wat extra uitleg. Bij sommige stond dat x plaatje nogal wat mensen boos heeft gemaakt (omdat de leraar net ietsje teveel een pietje precies was). 😛 Ik blijf het leuk vinden dat Meester Mark deze stukjes tekst erbij zet, geeft het toch nog wat extra’s en het maakt de plaatjes/foto’s toch nog grappiger.

Ook fijn dat de kwaliteit van de foto’s/plaatjes nog steeds zo goed is!

Zoals ik ook al bij mijn vorige review voor het eerste boek met kinderlogica zei, ik zou het leuk vinden als bij alles de leeftijd stond. Sommige teksten bij de foto’s hadden we een leeftijd of in ieder geval een groep, maar verder is het gokken. Mijn vriend dacht dan ook dat dit alleen voor basisschool was en was verbaasd over een aantal van de vragen. Waarop ik hem uitlegde dat er ook wat brugklas +-spul tussen zat.

Dus ja, ik heb zeker genoten van dit boek. Ik lag regelmatig dubbel en bij een aantal was ik zeker aan het ja schudden want ik zou hetzelfde hebben gedaan! Soms zijn die vragen ook gewoon zo gesteld dat je wel op die manier moet antwoorden.

Ik zou dit boek ook aanraden aan iedereen! En ik kan niet wachten op het volgende Meester Mark boek en waar dat over zal gaan. (Kinderlogica? Iets anders?)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: