Review for Dagboek van een noob/krijger

Review for Dagboek van een noob/krijger

Welkom in Minecraftia, een wereld die in heel veel dingen hetzelfde is als het spel Minecraft!

Ik heb nog steeds niks met Minecraft, maar ik vind boeken over het spel leuk om te lezen. Nou gaat deze niet precies over het spel, maar over een wereld die er precies op lijkt (en ook bijna hetzelfde werkt als het spel, alleen de NPC’s zijn echte mensen met gevoelens en gedachtes).

En tja, dit boek was eens niet over een speler, maar een NPC/dorpeling! Hartstikke leuk om eens de wereld (ook al is ie ietsje anders) vanuit andere ogen te zien. Zo lag ik dus af en toe dubbel om de dingen die de spelers deden naar de dorpelingen (ik weet dat ik dezelfde dingen doe in RPGs en spellen, en nu zal ik toch misschien wat meer nadenken voordat ik iemand’s kast leegplunder).

Het boek is geschreven als een dagboek door een jongen genaamd Minus (ja, echt, dat is zijn naam). Hij vertelt ons van alles over zijn wereld, over school, over pesten (wat ik gewoon sneu vond), over rapporten, maar ook over hoe zijn wereld steeds gevaarlijker wordt. De mobs worden slimmer en sterker en vallen vaker aan.

Ik vond de hoofdpersoon vaak een best leuk karakter, maar soms wilde ik hem heel graag achter het behang plakken want hemeltje wat was hij af en toe irritant zeg. Ik wil krijger worden, maar ik ben bang voor ELK KLEIN ding. Ja, echt. Deze jongen is helemaal OMG ik moet sterk worden, maar schijt in zijn broek van een kleine kubusslijm. 😛
Maar ik moet hem wel complimenten geven dat hij zo hard zijn best deed om in de top 5 te komen van zijn klas. Gegeven zijn cijfers aan het begin? Hij heeft echt zijn best gedaan. Ik weet zeker dat hij zijn dorpje zal kunnen beschermen/redden.

Het boek was best spannend met die mobs die gewoon nadachten, plannen bedachten, en samen van alles deden.

Ik vond het superleuk toen we erachter kwamen wat er nou met Steve en Mike was. Ze hadden het steeds over de Aarde, en er waren nog meer hints. Ik hou gewoon van het hele vast in een andere wereld-thema. Ik hoop dat we erachter komen hoe ze hier heen zijn gebracht, we weten immers wel door wie, maar niet hoe. Ik hoop ook dat ze de andere strijders kunnen overhalen dat ze niet in Minecraft zitten, maar in Minecraftia. Plus ik kan eigenlijk ook niet wachten om hun reacties te zien (of er over te lezen).

Het boek is superleuk vormgegeven met mooie achtergronden, leuke illustraties, cartoons, plattegronden, en meer.

Een dingetje wat me opviel. De rapportcijfers gaan vrijwel omhoog door het hele boek, maar aan het einde gaat zijn niveau van 54 naar 47. Hij is opeens cijfers kwijt voor verschillende vakken, en dan weer nieuwe punten bij de andere stukken. Ik kon niet echt lezen in de tekst dat hij opeens iets fout heeft gedaan om wat kwijt te raken. En apart genoeg worden de boekjes constant geüpdate maar het duurt HEEL lang voordat hij zijn cijfers voor Handel op de volle 100% krijgt. Dus ja, erg apart.

Maar ik kan zeker niet wachten op de volgende boeken, hopelijk worden ze snel vertaald/krijgen mijn bibliotheken ze snel. Ik wil namelijk snel lezen hoe het verder gaat met Minus, met zijn dorp/wereld. En oh, of Max echt meende wat hij zei of dat hij gewoon een trol is.

Ik zou dit boek zeker aanraden!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: