Review for Carnaval in Venetië

Review for Carnaval in Venetië

De Thea Sisters gaan naar Venetië! Er is een carnaval… maar ook een mysterie!

Weer een heerlijk Thea Sisters boek, zo blij dat een van mijn bibliotheken hem eindelijk had! Ik zat al de hele tijd te hopen dat een van mijn bibliotheken hem eens aan de collectie zou toevoegen.

Pluspunten voor het feit dat dit verhaal in Venetië speelt, een van de steden die ik supergraag zou willen bezoeken. Het was heerlijk om over Venetië te lezen, maar ook om het te zien in de leuke illustratie-stijl van deze boeken. Nu wil ik nog meer naar Venetië. 😛

Zoals met heel veel van de Thea Sisters boeken beginnen de verhalen rustig en op een best vrolijke toon. Maar op een of andere manier trekken onze Sisters mysteries aan als een magneet. Want ja, vrij snel na hun aankomst en aan het begin van de carnaval gaat het al mis. Er wordt iets gestolen en natuurlijk kunnen de Sisters (en hun vrienden) het niet laten om te gaan speuren en aanwijzingen te vinden.

Het mysterie is niet heel erg moeilijk (zoals altijd), ik had al vrij snel door wat er nou aan de hand was en had al een idee waarom dingen werden gestolen, maar ik vond het toch erg leuk om te lezen. Plus je bent dan echt aan het cheeren voor de meiden om het ook uit te vinden!

Het carnaval was heerlijk! Ah, nu wil ik ook daarheen en in een mooie jurk met een prachtig masker rondlopen.

En Venetië! Ik wil alles ontdekken en zien. In een boottaxi rondvaren om allemaal mooie plekjes te zien (geen zorgen ik zal niet in een tablet vastzitten tijdens de rit).

Ook leuk om te zien dat de tekenstijl steeds mooier wordt.

Natuurlijk heeft deze, net als al de andere boeken, weer wat informatie over het hoofdonderwerp van de boeken (dit keer dus Venetië) en ook puzzels, receptjes, en zelfs hele leuke hoe-maak-je-een-kostuum-stukjes (ik wil die wolkenhoed zo graag uitproberen) aan het einde.

Dus een aanrader en ik kan niet wachten op het volgende boek!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: