Review for Mooie Navels – Eerste Pesterijen deel 1

Review for Mooie Navels – Eerste Pesterijen deel 1

Vicky, Jenny, en Karin zijn weer terug in deze leuke serie!

Mensen die mijn reviews lezen weten dat ik de Mooie Navel serie echt afschuwelijk vond. Het pesten was gewoon vreselijk (wie voert er iemand nou chocolade pinda’s wanneer diegene allergisch is), de karakters waren afschuwelijk, en ik kon wel even doorgaan. Maar toen zag ik dit boek bij de bibliotheek en ik was eerst een beetje huiverig. Maar toen las ik dat dit een spinoff was. Voor de grote pesterijen, voor de hel die Karin overkomt. Ik wilde het uitproberen.

Ik moet zeggen dat het echt veel leuker was. Ja, het was nog steeds af en toe heel erg gemeen, en soms wilde ik even ophouden, maar verder wilde ik gewoon doorlezen.

En ik ben ook blij Karin eens niet alles over zich heen laat lopen (wel een paar keer, maar op een gegeven moment houdt ze er mee op) en dat Vicky en Jenny ook eens een lekkere portie karma over zich heen krijgen in dit boek. 😛

Ik was ook best verbaasd hoe Karin veranderd is van toen ze kind was en hoe ze er nu uitziet. Ik dacht dat ze er altijd uit had gezien als een soepstengel. 😛

Ik vroeg me ook af hoe Vicky/Jenny toch altijd de jaren van school doorkomen… maar dat vinden we uit in dit deel. Wel, veel succes nu gegeven wat er later gebeurd. Nu moeten ze wel werken voor de cijfers of iemand laten werken voor ze.

Natuurlijk waren Jenny/Vicky echt best verschrikkelijk. Ze zijn grof, gemeen, ze denken alleen aan zichzelf, en ik kan wel even doorgaan. Maar ze waren toch een klein beetje minder erg. Vooral omdat ze toch wel iets om Karin geven nog.

Hopelijk komen er nog meer boeken in deze spinoff.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: