Review for Kristallen tranen

Review for Kristallen tranen

3 meiden, 3 godinnen, een wereld om te redden!

Ik zag deze serie, wel, boek 1,3 en 4 bij Boekenfestijn en ik was meteen verliefd. De tekenstijl herinnerde me aan W.I.T.C.H, en de blurb ook wel een beetje. En nu ik het heb gelezen, ja, ik had vaak het gevoel dat ik W.I.T.C.H – godinnen editie aan het lezen was. 😛

Zeg hallo tegen Sid (een beetje chagerijnige, pittige meid), Hoon (een studiebol (met wat extras), Luce (een populaire, leuke, vrolijke meid). 3 meiden die al snel uit zullen vinden dat ze heel wat gemeenschappelijk hebben (naast een gedeelde verjaardag) en ook elkaar nodig gaan hebben. Luce en Hoon zijn al vrij snel vriendinnen zodra ze elkaar in de eerste klas tegenkomen, maar het duurt heel wat langer voordat Sid ook bij het groepje komt, en dat gaat ook al gepaard met wat geknor. 😛

Luce was meteen mijn favoriet van het hele boek. Ze is lief, leuk, grappig, en ze laat niks in de weg staan, deze meid weet wat ze wilt. En ja, ze is een beetje het stereotype van een blonde meid (niet al te slim, af en toe niet de beste opmerkingen). Ik was ook heel blij dat, ondanks dat ze dus blijkbaar best rijk is, niet alles krijgt en ook niet verwend is tot de max. Ik was daar even bezorgd om, maar gelukkig viel het helemaal mee. En wie zij is als godin? Past perfect bij haar! En daar komt zij ook achter zodra ze het weet.

Hoon? Een Koreaanse meid met blauwe ogen, een meid die best slim is, maar ook een beetje valsspeelt doordat ze kan “klikken”. Ik zal niet verklappen wat het is, lees het boek maar. In het begin was het een beetje vreemd, maar later, als we uitvinden wie zij is als godin, tja toen snapte ik het wel. Ik vond het wel erg typisch wat haar ouders als baan hadden, maar ach. Wel mooi dat die ouders hun eigen kinderen inschakelen om te inventariseren. Ik kan me voorstellen dat zoiets een keer leuk is, maar daarna niet meer.

Sid, of Sidney. Tja. Ik vond haar strontvervelend en een kreng. Later kon ik haar wat meer begrijpen en vond ik haar een beetje minder erg, maar toch.. ze is nog steeds niet mijn favoriet en ik weet ook niet of ze dat ooit zal worden. Ik denk het niet. Ik vond het wel een beetje jammer dat haar godin die was, ik had er eentje verwacht die wat slechter was. 😛

Het meeste van het boek is de meiden die hun draai vinden in school, een project doen, zich frustreren over leraren en school. Maar zodra deze meiden elkaar vinden en de gezamelijke verjaardag er is, dan begint het echt. We hadden natuurlijk al hints gekregen, maar dan gaat alles in een stroomversnelling. Ik zal niks verder verklappen, maar ik was blij voor Sid (en ook wel verdrietig) en superblij (maar wederom verdrietig) voor Hoon. Ik vond het heel interessant om te lezen wat er gebeurd is in de andere wereld, en wat er met de meiden is gebeurd en wat de plannen zijn/wat er nog gaat komen.

Ik had af en toe problemen met lezen omdat de zinnen soms vreemd waren.

Het boek heeft ook wat illustraties hier en daar en een heleboel in het midden (die ook allemaal in kleur zijn). Ik vond de stijl heel erg leuk, maar het zorgde er wel voor dat ik nog meer W.I.T.C.H vibes kreeg.

Wel, ik kan helaas niet verder met de serie tot ik boek 2 heb gevonden, helaas was die niet aanwezig op Boekenfestijn. Dus hopelijk vind ik het volgende deel zodat ik weer verder kan, maar het kan wel heel erg lang duren omdat het onvindbaar is. 🙁

Ik zou dit boek zeker aanraden als je de kans hebt om hem te lezen. Leuke karakters, mythologie, mysterie, vriendschap, en nog veel meer! Heerlijk om te lezen!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: