Review for FRNK deel 2 – De vuurdoop

Review for FRNK deel 2 – De vuurdoop

De mafheid gaat door in deel twee van FRNK!

En vandaag zal ik ook mijn review posten van deel 1 (in het Engels, dat wel want ik heb dat deel in die taal gelezen)! Ik weet vrij zeker dat Netgalley het boek voor April dit jaar had staan, maar nu staat ie op April vorig jaar. Ach ja, dan post ik vandaag ook wel deel 1’s review!

Dit boek gaat weer verder waar boek 1 verdergaat. Helaas moet ik wel zeggen dat ik dit boek een stuk minder leuk vond dan het vorige. Dat heeft te doen met verschillende dingen die ik zo zal opnoemen. Er waren gelukkig ook genoeg leuke dingen hoor, maar tja, ik kan dit boek echt niet zo hoog raten als het eerste.

Wat er leuk was, want laten we daar maar mee beginnen:
-Vuur! Heerlijk om die reacties te zien van de holbewoners. Eerst zijn ze echt heel bang ervoor, maar daarna zien ze, gelukkig, ook in dat misschien vuur wel handig is. Ik ben blij dat Frank het toch bleef proberen en het niet opgaf.
-Frank’s uitvindingen, die blijkbaar allemaal vrij dramatisch eindigden. 😛 Van zeep tot uit de grotten spoot, tot een kar die helemaal verkeerd ging.
-De konijntjes, OMG dodelijke konijntjes, dat zijn mijn favoriete soort denkt met een glimlach terug naar het konijn uit Monty Python and the Holy Grail.
-De art. Ik vind het nog steeds heel mooi getekend, vooral de holbewoners en de omgeving.
-Kenza. Die meid is echt mijn favoriet. Kick-ass, een beetje maf, en ook erg lief. Ik moest wel lachen toen ze de baby in het water gooide om te laten zien dat ze allemaal in de groep kunnen zwemmen. En dan is er dat stuk met die bijen. 😛

Minder leuk:
-Het lijkt er enerzijds op dat het boek meteen aansluit met het vorige boek, MAAR dan is er het feit dat de groep bijna perfect spreekt en maar een paar keer nog de klinkers vergeet. Het laatste wat wij zagen in het eerste boek was dat het nog een lange weg was en dat het eerste woordje SHIT was. Later zien we wel dat de tijd wat verder is gelopen (gegeven de uitvindingen), maar ja, het is wel jammer hoe slecht het is getekend/verteld hoeveel tijd er echt is gepasseerd.
-De vijandgroep, sorry, maar die vond ik gewoon onuitstaanbaar en ze verpesten het boek/verhaal toch wel voor mij omdat ze best veel aandacht krijgen. Ja, echt, een flink stuk van het boek is over deze groep, en ik wilde gewoon FRNK en zijn groep zien.
-Hoe ondankbaar FRNK’s groep is. Dat vond ik ook wel jammer. Hij doet toch zijn best en dan doen ze zo. Natuurlijk kan ik het me ook wel een beetje voorstellen. Het moet eng zijn al die nieuwe dingen, maar probeer er toch open voor te staan.

Ja, ik heb nu meer dingen genoemd die leuk waren dan niet leuke dingen, maar helaas zorgden die niet leuke dingen toch voor een groter gevoel van eh dan dat ik een leuk gevoel kreeg van de leuke dingen.

Maar ik ga zeker wel boek 3 lezen (en als er nog meer komen ook die). Ik hoef nu gelukkig niet te wachten op de Engelse boeken, ik kan ze gewoon in het Nederlands lezen (en bij de bibliotheek halen). Ik ben toch ook nieuwsgierig hoe het zal eindigen voor beide groepen, komt er oorlog in het volgende boek? Komt FRNK nog eens thuis? Zal hij leren zwemmen?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: