Review for SOS Fabelwezens

Review for SOS Fabelwezens

Een superleuk verhaal met magie, magische wezens, een mysterie, vriendschap en meer!

Dit review zal een beetje chaotisch zijn, sorry daarvoor. Ik wil niet heel veel verklappen, en ik zit ook nog vol met emoties van dit geweldige boek.

Het begint allemaal gewoon vrij normaal, maar al snel schiet het leven van Kat in een stroomversnelling. Ze komt er achter dat het teken op haar arm betekent dat ze een Hex is. En dat ze nu een belangrijke rol in haar leven heeft! Namelijk fabelwezens beschermen/bewaken/helpen/etc.. Niet alleen dat maar ze erft ook een megagroot huis van een oudoom die ze niet eens kent. En dan is er nog veel meer, maar ik hou de rest lekker geheim, dat mogen lezers zelf uitvinden.

Ik vond het heerlijk om te lezen over Kat’s leven in Woestballing, en ook haar avonturen met BOF vond ik fantastisch en razend spannend.

Ik had al een vermoeden wat er met Kat’s moeder was gebeurd vanaf het begin.

Er zijn allerlei andere geweldige karakters, van Niemand (die ik meteen mocht) tot Mopsa, en natuurlijk onze hoofdpersoon Kat, die ik echt super vond. Ze was lief, grappig, en dapper. Ik vond het ook leuk om Splinter’s geheim uit te vinden, en ik lag dus dubbel toen we het uitvonden.

Ik vond het wel jammer hoe ze Henry (Kat’s vader) behandelden. Tja, jongens, jullie kunnen toch wel verwachten dat hij denkt dat jullie personeel zijn? En ik vond het ook gewoon bleh hoe ze an sich deden. Ja, sorry hoor, Kat is minderjarig, dus haar pa hoort bij het pakket. Je behandelt hem maar gewoon eens normaal. En je kunt ook niet die kaasjes blijven gebruiken… maar ik vrees dat, gegeven dat het dus nog wel even duurt voor Kat meerderjarig is, het niet meer goed komt.

De schrijfster heeft alles heerlijk beschreven. Natuurlijk waren er ook illustraties hier en daar, maar het was voornamelijk door de beschrijvingen dat ik me precies kon zien lopen in Woestballing, of samen met BOF op avontuur.

Ik was (en bleef) verbaasd over Kat’s leeftijd, ik had haar meer als 12 ingeschat, en niet de 9 of 10 die ze nu was.

De snufjes van BOF (de volkswagen, de outfits, etc.) waren geweldig. Ik wil ook wel een inklapbare, onverwoestbare auto, waar teken ik?

Echt van alles komt voorbij in dit boek, we hebben elven, fauns, vampiers, spoken, en meer. Heerlijk om die allemaal (en meer) te zien!

Ik heb nog veel vragen, ook over BOF en of wat ze doen nou echt goed is, maar ook over wat Zwartwater’s volgende stap is. Ik hoop dat we wat meer antwoorden krijgen in het volgende boek.

Alleen kon ik bij het leven niet de afkortingen onthouden (BOF/GRIM/en die andere die ik nu al helemaal ben vergeten). Ik kan je echt alles vertellen over de karakters en het verhaal, maar die afkortingen? Nee. Ik heb op een gegeven moment maar gewoon niet meer er aan gedacht. 😛 Het heeft ook zeker niet geholpen dat mijn eerste gedachte aan BOF te maken had met de ziekte (en mijn vriend had dezelfde associatie).

Het boek heeft ook illustraties. Die waren wel redelijk, ik vond vooral de objecten/gebouwen mooi getekend, de mensen waren heel erg hit/miss in hoe die eruitzagen.

Ik kan nog wel even doorgaan over dit boek, maar ik denk dat het belangrijkste wel heb verteld.

Ik kan niet wachten op boek 2! En waarschijnlijk ga ik het boek kopen. (Als de btw verhoging het niet TE duur maakt, sorry, Nederlandse boeken zijn al poepie té duur en ze worden dus duurder… en tja ik moet dan echt gaan kiezen welke boeken ik ga kopen in een jaar. Ik heb immers ook Engelse boeken die ik koop.) En anders haal ik hem sowieso uit de bibliotheek net als deze. Ik zou dit boek aanraden aan iedereen die wel van een leuk fantasie mysterie boek houdt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: