Review for Sky Doll: De Gele Stad

Review for Sky Doll: De Gele Stad

Religie, een (sex)doll, een reis, vragen en antwoorden, en meer!

Ik was bij bibliotheek 3 toen ik deze serie zag staan. Ik was meteen verliefd op de tekenstijl, wat was die mooi zeg. Zoveel details, en de karakters zagen er prachtig uit. Toen las ik de blurb, en werd ik verder verliefd. Helaas betekent het wel dat ik nu 2/3 weken moet wachten tot ik de rest kan lezen, want alleen bibliotheek 3 heeft de boeken. zucht

Ik zat vanaf het begin in het verhaal, ik kon gewoon niet ophouden met lezen. Het was heel spannend, intrigerend, interessant. Vooral toen we meer en meer uitvonden over de religie in deze wereld (wat echt heel goed bedacht/verteld is) en ook wat de potentiele rol is van onze doll Noa (want die meid heeft een veel diepere rol dan alleen een sex doll zijn).

Het religie en wat het inhield, superinteressant. We hebben 2 zusters, 2 pausinnen (is dat echt een woord?). Ze vertegenwoordigen ieder een kant van de godsdienst. Fysiek en spiritueel. Alleen ging dat niet goed, en dus werd Agape geexcommuniceerd, en is nu dus Lodovica aan de macht. Natuurlijk zijn er nog mensen die wel in Agape geloven en je kunt je voorstellen wat er gebeurd met mensen die Agape nog volgen. Jep, jachten en vervolgingen. We zien ook een stuk van een mis met Lodovica.

Dan is er nog Jahu en Roy, 2 mannen op een missie, maar dan komen ze Noa tegen en vanaf daar gaan dingen nogal de andere kant op. Ik moet zeggen dat ik Roy veel sympathieker vond dan Jahu. Jahu was gewoon een vieze perverse chagerijn. 😐
Roy was echt heel lief voor Noa, hij luisterde naar haar, hij probeerde haar te helpen. En hij heeft door dat Noa echt veel meer is dan gewoon een doll.

Noa was mijn favoriet. Wat een meid zeg! Dapper, sterk, en knap. En ze is niet bang om haar mondje open te zetten als ze het ergens niet mee eens is. Ik had wel medelijden met haar dat haar leven zo moeilijk was. Dat ze als doll zo werd gebruikt. Ik ben nieuwsgierig naar wat haar connectie is met de pausinnen, met de religie.

Wel een beetje jammer van de blurb… die eerste zin spoiled iets in het boek. Want, nee dat gebeurt niet in het begin… 😐 Ik zat dus de hele tijd te wachten tot ie dood was, maar dat gebeurde maar niet.

Er is best wel wat naaktheid (borsten ontbloot, wat vreemde situaties, etc.), en soms vroeg ik me af of het nou allemaal echt nodig was, maar gegeven het verhaal (en ook gegeven de 2 zussen/religies) gok ik dat het er gewoon bij hoort.

De art is echt fantastisch. Prachtig getekend, mooie details, lekker kleurgebruik, en gezichtsexpressies die geweldig waren.

Ja, ik ga dus zeker verder lezen, ik wil meer weten over Noa. En of Roy haar verder zal helpen (en misschien zelfs voor haar zal vallen).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: