Review for Polder Glamour

Review for Polder Glamour

Ik zag dit boek bij de bibliotheek, en tja, ik moest hem wel lezen. Het klonk namelijk razend interessant, ik hou wel van boeken over glitter en glamour.

Plus, toen zag ik dat dit boek in 48 uur was geschreven. Zou dit werken? Of zou het floppen? Wel, ik kan je zeggen dat het zeker weten wel werkte. Wat een briljant idee (en ook erg maf).

Het boek was hilarisch, maar ook wel een beetje verdrietig. Arme Tjibbe. Hij dacht roem en rijkdom te krijgen maar hij komt er algauw achter dat de wereld van beroemd zijn niet makkelijk is, niet altijd leuk is, en je moet er heel veel voor opgeven (zoals een soulmate). Plus je hebt vaak ook niet echt inspraak in dingen zoals liedjes. Ook moet je erg sterk in je schoenen staan want de media kan heel dodelijk zijn als ze eenmaal zich ergens in vastbijten.

Ik wilde af en toe Tjibbe een beetje heen en weer schudden. Is dit echt wat hij wil? Weet hij zeker dat hij alles wil opgeven? Wil hij niet eens iets zijn eigen liedjes zingen? Heeft hij echt zoveel plezier met zoveel optredens? Is hij nog wel zichzelf?

Ik snap eigenlijk niet waarom Tjibbe zo snel voor Jerry is gegaan. En niet even heeft rondgekeken. Maar ja, Tjibbe wilde zo graag groot worden dat hij niet de gevaren zag. En ik gok gegeven het hele boek en hoe overdreven het was, het ook de bedoeling was dat hij gewoon #YOLO voor de eerste de beste gaat.

Het einde? Tja, ik vond het wel heftig wat er gebeurde en ik was blij wat Tjibbe besloot te doen. Ik vond het wel jammer dat we nooit te weten komen of hij nu met Celine is samengekomen (ik heb dus zelf ze maar bij elkaar gebracht).

Dus ja, zoek je een heerlijk over the top boek dan zou ik dit boek aanraden. Lees ook zeker het nawoord want dat zorgde ervoor dat ik nog even verder dubbellag. Dit experiment (schrijf een boek in 2 dagen) mag van mij best herhaald worden door deze mensen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: