Review for Ik wil een eng verhaal

Review for Ik wil een eng verhaal

Een monster wil een eng verhaal, maar zal dat goed gaan?

Ik dacht eerst dat dit boek gewoon over een monster ging die door zijn ouders een verhaaltje werd verteld (en dat hij dus een eng verhaal wilde). Maar het is echt zoveel meer. We hebben een verteller en een eng monster. We hebben een fourth wall die wordt gebroken, en meer!

De verteller vraagt aan het monster wat hij wil, en waarschuwt hem ook. Het was gewoon heerlijk om dit te lezen. Zoals ze in het Engels zeggen, de banter tussen deze twee zorgde ervoor dat ik regelmatig dubbel lag. Wat een stel zeg.

Maar nu naar het verhaal. Natuurlijkt maakt de verteller het lekker eng, maar je kunt al raden wat er gebeurd. Ik moest wel lachen om het monster en zijn expressies. Nou zou ik dat ook doen als ik zoiets engs zag! Maar ja, hij vroeg zelf om een eng verhaal. Maar blijkbaar bedoelde hij iets anders.

Ik zal verder niks verklappen, maar ik vond het wel erg leuk om te zien wat het monster uiteindelijk wilde, en ook wat hij deed om de verteller terug te plagen (en dat verdiende de verteller wel). Het einde was echt heel erg leuk gedaan, ik moest zo hard lachen (sorry buren).

De tekeningen zijn wel redelijk. Een aantal van de illustraties wordt hergebruikt (gegeven dat het verhaal soms nog een keer over moet). Het monster was wel leuk getekend, maar ik vond hem ook wel een beetje apart.

Ik zou dit boek zeker aanraden. Waarschuwing: je zult regelmatig dubbel liggen!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: