Review for Chemie

Review for Chemie

Een verliefdheid op een leraar, gaat dat goed of gaat dat fout?

“Voor veel jongeren herkenbaar” <_ hahahhaahahahaha. Als dit is hoe de jeugd van tegenwoordig is… RIP. Sex, sex, sex, alcohol, alcohol, alcohol.

Ik ben nou niet echt een tiener meer, dus misschien is dat het probleem, maar ja, ik heb met heel wat andere YA dat het toch best herkenbaar is (vooral dan de Engelse YA). Met dit, totaal niet. Ja, de verliefdheid op de leraar, ook al moet ik er niet aan denken dat ooit verder te nemen dan wat dagdromen over hoe knap die leraar was. Ieww, bah, nee dank je. Gatverdamme. 😐

Mijn hemel, ik had zoveel beter verwacht. Het meeste boek is over de reis naar Griekenland, dan even kort de relatie met die leraar, en dan vliegt de tijd voorbij tot het eindexamen (ja, het jaar vliegt voorbij), en dan een timeskip van een paar jaar. En ik mocht die meid echt niet. Voor geen meter, vooral niet in het laatste stuk. DIE GAST HEEFT JE GENAAID. Je moet een herexamen doen, je moeder doet zo haar best. Maar wat doe jij? Je gedraagt je als een dom wicht. De directrice had al meteen door dat er iets speelde, en in plaats van wat te zeggen liet je het maar gaan. Waarom? Hoe dom ben je? Sorry, maar ik had een beetje het gevoel alsof ik iets over het stockholm-syndroom zat te lezen in plaats van een boek over een tiener die verliefd wordt op een oudere man.

Sorry, ik vond de leraar ook maar gewoon een griezel. Niet alleen omdat hij dus valt op minderjarige meisjes, maar ook om alles wat hij doet. Iew bah.

Ik was ook heel even verward aan het begin omdat ze het hadden over dat ze examen hadden gedaan. Ik ging er dus ook even van uit dat ze dus klaar waren met school en dus er niet echt een probleem was met de relatie. Toen kwam ik erachter dat ze nog een jaar moesten. Vreemde mensen die Belgen.

Mia was een redelijk leuke meid en ik vond het lief hoe supportive ze was naar haar vriendin. Ook al maakte ze ook echt hele stomme beslissingen (zoals dat gedoe met die Griekse jongen).

Dus ja, een boek wat ik niet nog een keer wil lezen, en ik weet ook niet of ik het zou aanraden.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: