Review for Martijn Frankenstijn gaat op spokenjacht

Review for Martijn Frankenstijn gaat op spokenjacht

Een jongetje die op spokenjacht gaat!

Het is een beetje té laat, eigenlijk wilde ik deze lezen voor Halloween, maar helaas hadden geen van mijn bibliotheken hem tot nu.

Helaas was het toch niet helemaal wat ik wilde. Je zag niet eens de spoken die hij ving. Je zag wel tig spoken om hem heen, maar degenen die zogezegd op die plek waren? Ik zag ze niet, dus heeft ie ze meteen in de zak gedaan? Dat was wel even vreemd en maakte voor mij ook het boek wat minder. Ik keek toch uit om samen met Martijn te zoeken naar spoken.

Ik vraag me af waarom Martijn elke dag spoken jaagt, vooral als je ziet wat hij er mee doet aan het einde. Ja, dat einde was een teleurstelling, ik dacht dat hij iets heel spannends ging doen met de spookjes, maar het eindigt op die manier.. Jammer!

Ook vreemd vond ik de blurb en dan vooral het stukje Zo werkt het. En dan specifiek dit:
“2. Zet je zaklamp of het lichtje van je smartphone aan.” Dit boek is voor kinderen van 3 tot 6… ik maak me echt ernstig zorgen als die kindjes al een smartphone hebben. En ik kan me niet voorstellen dat ouders even hun foon lenen aan een kind van 3/4 (tenzij je natuurlijk een nieuwe foon wilt).

De illustraties waren best redelijk, de spoken waar grappig en maf, en ik vond het leuk om alle kamers in vol details te zien. Ik kon dan wel niet de spoken vinden die Martijn op de pagina ving, maar ik had nog wel plezier om de hele kamer te bekijken.

Maar ja, ik had toch meer verwacht van dit boek. 🙁 Hopelijk is de volgende Harmen van Straaten weer wat beter.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: