Review for Het blauwvonk mysterie

Review for Het blauwvonk mysterie

De Groene Hand is terug in een warm en blauw nieuw avontuur.

Nou ja, dit is dus eigenlijk het eerste boek voor mij. Maar er zijn nog 2 andere boeken naast deze, en die wil ik zeker gaan lezen.

Er is iets mysterieus aan het gaande in het dorp van onze Groene Hand. Mensen worden ziek, katten worden ziek, onze groep vindt een mysterieuze blauwe fles, en dan zijn er ook nog voorspellingen verteld door de lokale waarzegster, Odine. Al met al, veel spanning en mysterie. Is er echt blauwvonk? (Ik kon het niet eens vinden wat het was (alleen, net als onze karakters, zeevonk) dus ik was blij dat het boek het vertelde.)

Maar ook veel leuke dingen, zoals een midzomerfestival, een markt, en natuurlijk zien we het dorp en de plas die er in de buurt zit (lijkt me heerlijk in de zomer).

Wie de whodunnit was? Ik had verschillende verdachten maar ik had niet verwacht dat het uiteindelijk die persoon zou zijn. Nu ik terugkijk kan ik het wel zien, maar terwijl ik gewoon aan het lezen was nee. Ik had iemand anders in gedachten.

Ik moest even wennen aan het feit dat hoofdstukken zo kort waren. Ik verwacht dat niet meer bij een boek van deze leeftijdsgroep (8-10). Ik ben meestal gewend aan 4+ pagina’s per hoofdstuk, maar deze heeft vaak maar net 2. Niet erg, het gaf iets unieks aan het boek (of in ieder geval unieks gegeven de leeftijdsgroep).

Ik vond de karakters zich wel vreemd gedragen. Ze deden nogal wat dingen die niet echt netjes waren (stelen bijvoorbeeld), en ik vond het dan hilarisch dat ze boos reageerden wanneer iemand hetzelfde terug deed. Alsof zij een alleenrecht erop hadden. Dat is niet hoe dit werkt. 😛

Dus ja, een leuk, spannend boek, ik vond alleen het einde jammer. Al die opbouw naar iets en dan is het boek voorbij. Het voelde erg anti-climax. Net alsof er nog 10 of 20 pagina’s misten uit het verhaal, of dat het verhaal, in tegenstelling tot de andere boeken, verder gaat in het volgende deel.

Wat het boek nog leuker had gemaakt? Illustraties! Ik vind de cover zo mooi getekend, en ik had al een beetje gehoopt dat er nog meer illustraties binnen in het boek zou zitten. En we hebben wel sporadisch een kleine illustratie hier en daar, maar niet heel veel.

Maar al met al, een leuk (zomers) boek met een goed mysterie, en ik ga zeker dus eens kijken of ik de andere 2 boeken kan vinden en eens kijken wat onze Groene Hand daar voor mysteries heeft.

One thought on “Review for Het blauwvonk mysterie

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: