Review for Grietje

Review for Grietje

Ontmoet Grietje, een 16-jarige meid met gescheiden ouders (een maffe moeder en een vader die altijd vliegt).

Ik heb ooit wel eens wat Grietje’s zien voorbij komen, geen idee waar, misschien heb ik dit boek ook al eens gelezen, maar ik kan me dat niet herinneren. Dit was weer heerlijk Andrea Kruis. Leuke illustraties, grappige families.

Zoals ik als zei gaat het over Grietje, die 16 jaar is, en haar leven met haar single moeder (haar ouders zijn gescheiden). Haar vader komt af en toe vliegensvlug (wat wel past gegeven dat hij piloot is) langs om even wat kadootjes (die echt fout en fouter zijn (zoals een lingerie setje)) te geven (die Grietje dan weer aan haar beste vriendin geeft). De moeder probeert weer te daten (met hilarische gevolgen als Griekse dansen en deelouderschap (Koosje was wel heel schattig)).

Ik lag al dubbel om de cover, en ik moest nog harder lachen toen ik de strip zag waar ie vandaan kwam. Oh gut, gut. Die moeder toch! 😛

Grietje heeft het niet altijd makkelijk met zo’n maffe moeder, maar je ziet ook dat ze enorm veel houdt van haar en haar ook helpt als het even allemaal niet zo lekker gaat.

Ik weet nog niet of ik Joyce so erg mocht. Ze was wel lief, maar ik vond het genaaid wat ze deed met die leuke jongen (dat doe je toch niet?), en ik vond het ook net ietsje te simpel hoe ze de kadootjes aannam. 😛

Ook jammer dat er blijkbaar nooit meer delen van Grietje zijn uitgekomen, ik kan alle dit deel vinden. Ik had hoop dat er meer waren gegeven dat dit overal als deel 1 wordt gepromoot.

Maar ik zou dit deel dan ook 100% aanraden aan iedereen. Wat was het leuk om te lezen. Grappig, maar ook serieus en soms een beetje treurig. Er komt van alles voorbij, en ik vond het ook erg leuk om dingen als eerste mobieltjes, gulden > euro, en wat andere dingen voorbij te zien komen.
Dus zeker een aanrader!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: