Review for Fabeldieren

Review for Fabeldieren

Ontmoet de mooiste, engste, meest fantastische fabeldieren die er zijn in deze grote wereld. Van draken tot youkai tot baba-yaga.

Toen ik dit boek zag in de boekenwinkel wist ik dat ik het MOEST hebben. Het was niet meer een misschientje, nee, nee, het was een moetje. 😛 Ik hou van boeken over fabeldieren, maar ik moet zeggen dat dit toch een van de mooiste is die ik ooit heb gezien en gelezen. Plus, ik moest het boek ook hebben voor de leuke poster die erbij zat (van een eenhoorn).

Het boek is opgedeeld in verschillende hoofstukken, niet alleen de werelddelen, maar ook hoofdstukken met bijvoorbeeld fabeldieren in de lucht komen voorbij. Dus je kunt zelf kiezen of je (net zoals ik) het hele boek leest, of dat je gaat kijken of je favoriete fabeldier voorbij komt in het juiste hoofdstuk.

Het boek bevat niet alleen informatie over de fabeldieren, waar ze vandaan komen, wat ze betekenen, maar er zijn ook verhalen, weetjes, en veel meer. Het zijn vaak niet heel erg lange stukjes per fabeldier maar ze bevatten een grote hoeveel informatie die op leuke (en interessante) wijze wordt verteld.

De illustraties zijn gewoon prachtig. Ludwig Volbeda heeft machtig mooi werk geleverd. De illustraties zijn gedetailleerd (van kleine veertjes tot kleine monstertjes die in de vacht van de monster leven), je kunt uren naar de illustraties kijken en nog steeds dingen ontdekken.

Het enige ding wat ik miste was een index met alle dieren en waar ze in het boek staan. Nu als ik eens een fabeldier zoek moet ik uitvinden waar hij vandaan komt/of dat hij een van de speciale fabeldiertjes is (lucht of kosmos).

Ik zou dit boek zeker aanraden! Dit moet gewoon in je collectie staan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: