Review for Escape Room

Review for Escape Room

1 escape room, 4 tieners, en heel veel spanning en angst.

We hebben 4 POV. Mint, een lief, maar onzeker meisje die continue in de schaduw van Alissa zit. Ze voelt dingen, zoals pijntjes van anderen. Ik vond haar enerzijds wel leuk (vooral haar slimheid was geweldig want dat wist niemand tot het moment dat ze puzzels moesten oplossen), maar dat pijntjes gedoe maakte het toch wel minder. Sorry, ik vond het gewoon er niet bij passen. Ik was wel blij met hoe ze veranderde in de escape room. Geforceerd door alles wat er gebeurde, maar ze liet wel zien dat ze echt niet gewoon een schaduw is. Ze is een kick-ass meid die weet wat ze moet doen en ook alles zal doen om uit deze escape room te komen.

Dan hebben we Sky, waarvan ik dacht dat het een meid was tot we op een gegeven moment zien dat iemand hem op de schouder tikt. 😛 Dus dat was een beetje verwarrend. Verder was ie wel een redelijk karakter maar ik was wel boos op hem om Caitlyn. Ik snap dat je niet x wilt doen, maar je moet wel eerlijk doen. Die meid houdt echt van je, wil echt verder met je, en jij speelt gewoon een spel. Bah. De verrassing over wat zijn geheim was? Wel, ik had het zeker niet verwacht.

Alissa, ik weet nog niet wat ik moet denken van haar. Ze verwacht van alles van haar vrienden, maar gaat zelf ook niet naar ze toe. Ja, gut gut meisje. Heb je al nagedacht dat mensen misschien bang zijn dat ze het verkeerd doen? Dat je misschien wel niet wilt praten? Maar, nee, nee, iedereen is gewoon gemeen, oh boehoe. zucht Dus ja, dat vond ik jammer, en ook hoe ze Mint behandelde. Ik had vaker het gevoel dat ze leider en volger waren dan beste vriendinnen. Als mijn beste vriendin namelijk naar me toe komt om over een jongen te praten zou ik tenminste naar haar luisteren in plaats van de jongen te beschermen die ik amper ken.
Ik vond het wel verdrietig dat haar thuissituatie zo slecht is. En dat ze zo voor haar kleine zusje moest zorgen.

Dan hebben we nog Milas. Wat een vreselijke kwal was dat. Ik mocht hem vanaf het begin niet en aan het einde mocht ik hem nog minder. Ik ga ook niet verder erover, ik wil niet mijn tijd aan hem verspillen.

We zien eerst hoe de groep samen komt, dan de escape room ontdekt en daar dan vervolgens heen gaan. Ondertussen komt de persoon X af en toe voorbij met dreigende teksten die het boek best spannend maken.

De escape room begon zo lief en normaal (en best leuk, ik had wel zin om ook mee te doen), maar het werd al snel heel spannend en nog sneller best wel eng. Ik begon me echt zorgen te maken om de karakters (wel voornamelijk Sky en Mint).

Ik moet zeggen dat ik de reden van X of zal ik gewoon zeggen Cleo echt helemaal gestoord en ruk vond? Sorry hoor, maar wat had je dan gewild? Dat die arme brandweermannen tot de dood gingen voor jouw familie? Dit klinkt hard hoor, maar zij hebben ook regels en regelementen, ze kunnen niet voor jou het veranderen. Deze mensen hebben ook familie. En nee, jullie mogen ook niet even naar binnen hopsen. Denk je nou echt dat je ouders dit hadden gewild? Dat jullie jezelf de dood in werken om ze te redden? Nee, sorry. Besides that, ik weet niet eens of ze nog hadden geleefd gegeven dat ze niet om hulp riepen/ze niet zelf hebben geprobeerd weg te komen. En dus omdat die brandweerman het had beloofd (terwijl je je best had kunnen bedenken dat hij gewoon wat zei om jou niet bang te maken) ga je zijn dochter maar stalken en allerlei andere poep? Wat de hel is er mis met je? Kunnen we die meid even opsluiten en de sleutel weggooien? Sorry als dit niet aardig is, maar ik had echt een veel grotere reden verwacht, vooral gegeven wat er met de andere karakters gebeurd. Je wilt die meid, dus vernietig niet de levens van anderen. Dank je wel.

Het einde was goed, ook al moest ik wel lachen om de reactie van de tante, goh, dat zeggen ze bij elke crimineel plus gegeven dat Milas wist van alles wat zijn zus aan het doen was is hij medeplichtig, dus sorry, hij mag van mij lekker de cel in en misschien ook nog even een cursusje proberen om wat minder agressief te zijn. Kan ie wel gebruiken.

Al met al, ondanks wat stomme dingetjes, was dit toch een boek wat ik erg leuk vond om te lezen. Het had veel spannende momentjes! Dus ik zou het zeker aanraden.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: