Review for Dex: Over school en andere ellende

Review for Dex: Over school en andere ellende

Brugklas, energiedrankjes, cijfers, turkse pizza, vriendschap, en nog veel meer.

Het duurde even, maar toen ik eenmaal in het verhaal zat en Dex ook echt mocht, tja, toen vloog ik door het boek heen. Voor ik het wist was het boek voorbij en zat ik te hopen dat er nog een volgende boek zou komen (want ik wil wel weten hoe het schoolreisje gaat).

Dex was erg aardig en een grappige jongen. Ik kan me best voorstellen dat hij in de stress zit om zijn cijfers, om school, om zijn vriend (die andere vrienden maakte). Maar ik wist wel dat alles goed zou komen. Dat zag ik al vanaf het begin. Ik zag dat Dex echt niet bij de pakken ging neerzitten. Het was leuk om te zien hoe Dex zijn plek vond, hoe hij vrienden maakte. Hoe hij een vriend vond in zijn mentor. Ik vond het geweldig wat hij voor Luuk deed (ook al was het deels vanwege het schuldgevoel dat hij had). Alleen moet ie echt wat harder werken voor zijn cijfers. Die waren echt afschuwelijk. En misschien minder vaak zijn grapjas aanhebben. 😛

Meneer Hendriks is echt een toppie leraar. Zo eentje die alles voor zijn leerlingen doet en voor hen klaarstaat. Ik vond zijn strafwerk erg grappig, natuurlijk kan hij het niet doen bij iedereen, maar het was het perfecte plan voor Dex en Wahid.

Ik lag wel dubbel om de tosti verslaving, en hoe ze later, omdat de kantine vreselijk was, turkse pizza gingen halen.

Ik vond het ietwat vreemd dat de ouders zo zaten te pushen om havo, kom op zeg. Het iets wat je vaker in het nieuws en op andere plekken leest. Tuurlijk ik zou mijn kind het in ieder geval laten proberen, maar echt, met die cijfers? En als mijn kind zo graag iets anders wil?

En al die energiedrankjes… Sommige dingen zouden van mij best verboden mogen worden als iemand jonger dan 16 is. Dit is er één van.

Die stem in zijn hoofd vond ik eigenlijk het meest jammere. Had van mij niet gehoeven. Ik vond het zo irritant.

Maar ik heb echt genoten van het boek. De hoofdstukken waren kort, het verhaal relatable, Dex was een leuk karakter, en ik vond uiteindelijk zijn nieuwe vrienden ook leuk. Ik zou dit boek dan ook zeker aanraden. Zeker voor kinderen die binnenkort de brugklas gaan beginnen, of daar al zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: