Review for Panda in de val

Review for Panda in de val

Een spannend avontuur, een tweeling, en heel, echt heel, veel panda’s!

Ik zag dit boek bij de bibliotheek en wist dat ik hem moest lezen. Helaas kon ik hem niet uitlenen (ze waren nog bezig met de nieuwe boeken), maar ik mocht hem wel lezen in de bibliotheek. Tja, dat laat ik me geen twee keer vertellen. 😛

Zeg hallo tegen Olaf en Lola, een tweeling die voor het grote deel blijkbaar bij grootouders wonen. Hun vader is filmmaker en reist over de hele wereld! Normaal mogen de kinderen niet zomaar even naar papa toe, maar dit jaar mogen ze! En waar gaan ze heen? Naar China! Naar panda’s!

En het zal een avontuur worden dat onze tweeling niet snel zal vergeten. Het begint allemaal heel tam, lief, rustig met een bezoek aan het panda centrum, maar zodra de kinderen en de rest van de groep op weg gaan om Pi uit te zetten begint het spannende avontuur, en vanaf dat moment kun je niet stoppen met lezen.

Ik moet zeggen dat Lola mijn favoriete karakter was, ze denkt nog net een beetje na voordat ze wat doet, in tegenstelling tot haar broer die meteen van alles doet en dan pas echt gaat nadenken. Ze zijn beiden wel erg dapper, niet iedereen zou gedaan hebben wat zij deden. Ik moest wel lachen om Olaf, hoe hij net als zoveel kinderen telkens zijn toekomstberoep bleef veranderen. 😛 De ene keer wilde hij x worden, dan weer y.

Ik vond het ook erg leuk gedaan dat wat we in het begin lezen (over die arme panda) weer terugkomt later in het boek, als Olaf en Lola verdwalen in het bos. Ik vroeg me al af waarom het boek zo begon, en ik was al erg nieuwsgierig of we er nog achter zouden komen wat er gebeurd is met dat arme beestje.

Ook leuk zijn de verschillende weetjes en verhaaltjes die door het boek verspreidt zijn. Natuurlijk allemaal over panda’s! Ook in het verhaal zelf lezen we van alles over de panda. Het is dus een fictie/non-fictie boekje in één.

Het boek is ook heel leuk geillustreerd door Hélène Jorna. De panda’s zullen echt je hart doen smelten, zo schattig zijn ze getekend.

Al met al, dit boek zou ik zeker aanraden. Het is spannend, schattig, leuk, grappig (en misschien ook wel zielig gegeven bepaalde dingen), en je zult je echt niet vervelen terwijl je dit leest.

Oh, en ik hoop dat er nog meer avonturen zullen zijn met deze tweeling!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: