Review for Het gelukkige eiland

Review for Het gelukkige eiland

Op zoek naar de horizon, op zoek naar een eiland vol geluk! Een mooi, filosofisch boek.

Ik had dit boek al eens eerder gezien, en was blij dat bibliotheek #4 hem had! Tja, toen ik begon te lezen wist ik niet zeker of dit boek wel voor mij was. Maar ik kan je zeggen… na een tijdje kon ik niet stoppen en ik vloog door dit kleine boekje heen.

Er is niet veel tekst. Een paar korte zinnetjes hier en daar, het meeste van het boek is illustraties. En dat werkt perfect met dit boek, het maakt alles net iets mooier, ietsje pakkender.

We zien een meisje op een boot, en niet zomaar een boot, nee een boot die bijna uit elkaar valt. Je vraagt je af hoe het an sich drijft. Ze is op zoek naar de horizon, maar vindt iets heel anders. Namelijk een bordje naar Het Gelukkige Eiland. Alleen is het blijkbaar niet een eiland, maar Gelukkige Archipel. 😛 Ik vond het erg leuk om te zien wat iedereen op elk eiland deed. Van glijbanen naar rennen in bloemen, van alles komt voorbij.

Ik zal verder niks verklappen. Je moet zelf het boek maar lezen om te zien of het meisje haar geluk vindt.

De illustraties zijn niet helemaal mijn favoriet, maar ik moet zeggen dat het op een gegeven moment minder opviel. Ik was zo in het verhaal van het meisje, ik wilde zo graag dat ze geluk zou vinden.

Dus ja, ik zou dit boek zeker aanraden. Het is echt prachtig!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: