Review for Heel heel heel vies boek

Review for Heel heel heel vies boek

Een supervies, bah, ranzig, wat goor zeg, tja, je snapt het al, het is een heel heel vies boek!

Een boek over kleien met… wel ja, lees het verhaal maar, een jongen met die misselijk wordt van eieren maar dat zich niet laat tegenhouden, een kitten en een pup en hun baasje, en nog zoveel meer!

Alle verhaaltjes zijn heel kort en bondig, soms met tekst en plaatjes, soms gewoon helemaal in strip. Sem Spuug neemt toch wel het meeste in van het boek. Vond ik dat erg? Had ik liever ook nog andere ranzigheden willen zien? Nee. Ik vond Sem wel grappig. Plus dapper. Heel veel mensen zouden eieren ontwijken, maar Sem, Sem maakt er wat van en wordt een superheld.

Had ik een favoriet verhaal? Tja, ik vond het verhaal met de big het leukst (vooral dat einde, ik had het niet verwacht). En ook het verhaal over kleien zorgde ervoor dat ik zowel IEWWW als bijna van mijn stoel viel van het lachen.

De illustraties zijn door Floor de Goede, en tja, ik zal het weer zeggen, ze zijn gewoon geweldig. Ook leuk dat hij verschillende stijlen toepast in dit boek. Van zijn stijl die herken van zijn dagelijkse strips, tot het verhaal met kleien waar je zijn stijl nog in herkend, maar die toch anders is. Leuk!

Dus ja, Edward van de Vendel en Floor de Goede hebben het wederom gedaan. Weer een superleuk boek die lekker vies en ranzig en bah en goor is, maar ook heerlijk hilarisch, grappig, en OMG is. Zeker een aanrader!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: