Review for Alleen als je durft

Review for Alleen als je durft

Lees dit… alleen als je durft! dum dum dum Een superspannend boek met verschillende korte verhaaltjes. Van de duivel tot spoken tot ouijaborden, er komt heel wat voorbij in dit boek!

Ik heb bij elk van de 12 verhaaltjes een korte status-update geschreven op Goodreads, en die zal ik nu als review gebruiken voor elk van de verhaaltjes. Aan het einde post ik dan mijn rating voor het hele boek.

Mijn favoriete verhaaltjes: De Oppas, Contact met de andere kant, en Het meisje.

Verhaal 1: Contact met de andere kant: 5 sterren. Wauw, en ik maar denken dat het x was maar het was dus eigenlijk y? Ik had dat einde, en die twist niet verwacht. Geweldig gedaan. Superspannend, de karakters waren leuk/interessant. Ik hou wel van Ouija-verhalen. Je verbaasd je toch echt dat mensen dit soort spelletjes doen. Ik blijf ver weg hoor.

Verhaal 2: Letters: 4.5 sterren.
Alleen wat mindere sterren omdat ik Guus een kwallebal vond. Zo’n typisch ettertje. Sorry hoor, ik zie niet in waarom iedereen hem aanbidt. Hij haalt flauwe, gemene grapjes uit. 😐 De man in de vlog? Heerlijk spannend, ook al wist ik al ver van te voren wat de letters betekenden. Maar dan nog zag ik het uiteindelijke einde niet aankomen. Wel grappig gedaan, alleen sneu voor diegene.

Verhaal 3: Vermist: 5 sterren. OMG, OMG, OMG. Ik had mijn vermoedens (gegeven hoe de ouders zich gedroegen en zekere andere aanknopingspunten) maar ik had niet verwacht dat het echt zou zijn. Een jongetje vermist en teruggevonden, ouders blij of toch niet? Vond het leuk dat het eerste stuk door de ogen van de journaliste te zien is, en dan vervolgens de ouders. Geweldig!

Verhaal 4: Billepsie: 3 sterren. Sorry, ik heb gewoon niks met pestverhalen, komt net ietsje te dicht bij huis. School die er natuurlijk niks aan doet, zelfs al weten ze dondersgoed wat er aan de hand is, en dat dit soort dingen echt niet uit niks komen. Ook vond ik het maar vreemd dat die ouders niet een betere school zochten voor hun kind. Kom op, je weet dat je kind dus geweldadig kan doen, en je laat hem naar een gewone school gaan? whut? Dat klinkt als een slecht idee, maar ja, misschien ben ik het gewoon. Het einde was treurig, tja, ik vond het ook maar niks. 🙁

Verhaal 5: Vondst van je leven: 1 ster. Whut? Dat is alles wat ik eigenlijk had bij dit verhaal. Dit was wel het zwakste verhaal tot nu toe. Jammer hoor. Gelukkig was het kort.

Verhaal 6: Het meisje: 5 sterren. OMG flails Ik had dit dus totaal niet verwacht, dat is gewoon eng, niet alleen het meisje maar ook wat zei dus betekent. riltIk moet er niet aandenken dat je er achter komt waarom dat meisje er is. Dat je de reden vindt, en weet dat het…. Maar, gegeven dat x het meisje niet zag… betekent dat dan? OMG, dat is vreselijk.

Verhaal 7: Chaos: 3.5 sterren. Goh, goh, jongetjes wat zijn jullie stoer. In deze tijd zoiets asociaals doen als dit. Walgelijk. Sorry hoor. Dit doe je toch niet? Bah. De eerdere truth/dares waren nog wel redelijk OK/grappig (behalve voor die ene meid), maar dit? Nee. Gewoon nee. Maar dat einde? Ik had het zeker niet zien aankomen, dus het verhaal krijgt nog wat puntjes voor dat. Maar voor de rest. Eh.

Verhaal 8: Over datum: 2 sterren. Ach, het was een leuk idee, maar tja, ik vond het nou niet superspannend en het einde was voorspelbaar. Wel sneu voor die jongen, maar ja, misschien had hij alles beter moet plannen en misschien niet eens een grote mond opzetten?

Verhaal 9: De tandarts: 4 sterren. Ja, lekker, ik hou al niet van naar de tandarts gaan. rilt Dit verhaal was echt macaber. Ik hoop dat ze die jongen hulp geven. En niet meer in de buurt van mensen laten komen. rilt nog meerArme Camiel. Wel, die gaat een eeuwigheid van NOPE geen tandartsen tegemoet. 😐 Als ie nog leeft. rilt nog meer

Verhaal 10: Pistenbully: 4 sterren. Ik moest even opzoeken wat een pistenbully was, tja, nog nooit geskied/naar een ski-oord gegaan. Het verhaal was wel spannend, maar ja, ik mocht die jongen aan het begin echt niet. Wat een persoon zeg. Dat laat je toch niet zo’n grote machine besturen? Als je weet hoe hij reageert op mensen en hoe hij achter regels zit. Emma was een leuk personage, arme meid. 🙁 Het einde was goed.

Verhaal 11: The Sky is the Limit: 2 sterren. Tja, niet echt een verhaal voor mij. Plus ik vond het maar heel wazig. Ook omdat het dus in 2 tijden afspeeld. 2018 en 2043. Ik weet ook niet wat er nou gebeurd is met het gebouw, waarom die visser is ingestapt, en wie maakt er dan een deal met hem? Echt. Dus ja, niet echt een goed verhaal.

Verhaal 12: De oppas: 5 sterren. Ah, kijk een supereng verhaal weer! Heerlijk! Kijk dit soort verhalen wil ik meer van. Ik wist al meteen dat er iets mis was, maar tja, je weet maar nooit, er kan altijd een twist komen. Alleen jammer dat we dus niet weten WAT er uiteindelijk echt gebeurd. We zien het einde (dat ze wegloopt) aan het begin, en dan begint het verhaal, maar het eindigt op het spannendste moment.

Ik zou zeker dit boek aanraden. Er zijn wat zwakkere verhaaltjes, maar er zijn ook verhalen die je rillingen geven en waarbij je echt om je heen kijkt bij het minste of geringste geluidje.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: