Recensie: 3Pak 2017

Recensie: 3Pak 2017

Het was weer tijd voor een nieuwe Literatour, en dus moest ik ook de nieuwe 3Pak hebben. Helaas was die van vorig jaar toch echt beter. 🙁

Hier in het kort wat ik per verhaal vond:

Verhaal 1: 3.5 sterren. Het was redelijk, maar ik had het graag ook vanuit Yousef’s POV gezien. Plus het einde was iets abrupt en dat is jammer, ik heb het gevoel dat er wat meer kon gezegd worden. Maar ja, het is een kort verhaal, er is waarschijnlijk maar plek voor x aantal woorden/pagina’s.
Wel goed dat het verhaal past bij wat er nu in de maatschappij gebeurd/veel in nieuws is.

Verhaal 2: 0 sterren. Sorry, het was gewoon slecht. En ik vind niet dat het sterren verdiende.
Het begon wel aardig, en toen kwamen we bij David. Waarbij ik echt niet amused was. Want wat de F? Waarom draagt die jongen een davidster op zijn borst? Dat is gewoon niet lekker. Hij weet in ieder geval waar het voor gebruikt was (zijn opa zat in de oorlog), maar kom op zeg. Dit draag je toch niet als een soort medaille? Sorry, maar ik vind dat niet kunnen. Zoveel mensen zijn vermoord in die tijd, zoveel pijn en leed. Er zijn andere manieren om die mensen te herdenken.
Wat een taalgebruik (moet je nou echt zo vaak vloeken), wat een racisme, en bergen sex-praat. En dan heb ik het nog niet over het einde. Wat gebeurde daar, en waarom?
Ik was na 4 pagina’s al klaar met het verhaal, en dan moest ik nog heel lang door (het hele verhaal is 22 pagina’s lang). zucht

Verhaal 3: 2 sterren. Ik vond Karim’s POV veel interessanter dan Emma’s. We komen er langzaam achter waarom Emma een bloempot op het hoofd van haar beste vriend heeft gegooid. In Emma’s POV lijkt het net alsof x en y gebeurde, maar je ziet in het andere verhaal ook z. Wat best interessant was, maar ja, ik mocht Emma gewoon ansich niet echt.

Jammer dat de verhalen nou niet echt bij elkaar pasten. Ik weet het zijn gewoon korte verhaaltjes, maar 1 thema die je steeds terug ziet komen in de verhalen zou leuk zijn geweest.

Dus ja, ik hoop dat 2018 een betere 3pak heeft.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: