Review for Superjuffie op de Zuidpool

Review for Superjuffie op de Zuidpool

Superjuffie is terug! Pinguïns, trouwerijen, en nog veel meer!

Nog een boek die ik gisteren had gekocht, en waar ik zeer blij verrast om was om te zien. Ik had hem namelijk nog niet verwacht! Ik wist dat ie zou uitkomen, maar omdat de datum steeds veranderde wist ik niet meer wanneer. Dus ja, sorry mensen in de boekenhandel. 😛 Ik moest even fangirlen.

En het was echt superleuk om te lezen, ik heb genoten van elke pagina. We hebben een huwelijk, een ontvoering, we gaan naar de Zuidpool, en we hebben weer een milieudingetje/ecologisch dingetje wat niet goed is voor de wereld.

Ik vond het wel erg sneu voor Josje hoor, gaat ze trouwen en dan wordt ze ontvoerd. Ze heeft ook geen enkel geluk. En daarna begint haar avontuur op de Zuidpool. Ze zit tussen twee mensen in. Lorius die haar heeft ontvoerd (met wel een goede reden, maar ja, ontvoeren is natuurlijk nooit goed), en Mister P (wiens echte naam best een afknapper was, en ik kan me voorstellen dat hij zichzelf Mister P noemt. Hij lijkt heel aardig, maar ik wist al meteen dat deze man gewoon een glipperige aal was, niet te vertrouwen).
Uiteindelijk moet Josje toch kiezen wie ze gaat helpen, en gelukkig, yay voor Josje, kiest ze tenminste de juiste, ach het was te verwachten, ik zou heel vreemd hebben gekeken als ze had gekozen voor iemand anders.

Leuk om te zien dat haar outfit veranderd met hoe warm of koud het is. Er is nog veel mysterie en ik vind het leuk om met elk boek weer iets nieuws te ontdekken over Superjuffie.

Ik blijf er wel bij dat ik had verwacht dat ze toch meer krijtjes bij zich zou hebben. Het is iets wat me in de eerdere boeken ook verbaasde. Ze heeft die krijtjes immers nog steeds nodig, maar toch heeft ze er vaak maar 1 of net een stompje. Als ik die dingen nodig zou hebben zou ik zorgen dat ik overal een pak heb liggen. 😛

Josje maakt ook weer een hele berg nieuwe dierenvrienden. Van Albert (heten alle albatrossen Albert/Albertina?) tot Pika de pinguïn.

Meneer Snor was ook eens aardig in dit boek. Ik was blij verrast, hij is normaal zo’n knorrepot en meestal mag ik hem helemaal niet. Maar nu liet hij zich van een andere kant zien. Leuk!

Wederom ben ik zeer blij met Hakim. Josje was helemaal in paniek, ook al kan zij er natuurlijk niks aan doen dat ze gewoon weg moet vliegen om te helpen, en ook de ontvoering was niet iets wat ze had gepland, maar ja, ik kan me voorstellen dat ze ongelukkig is. Zou Hakim haar nog wel leuk vinden? Natuurlijk, gekke Josje, hij houdt van je zoals je bent. Hij weet best wel dat zijn meisje gewoon af en toe weg moet, en dat dit kan gebeuren op de meest ongelukkige tijden.

Het einde (wat er met de borentoren gebeurde) was erg leuk, ik was zeker aan het juichen voor de kinderen, Lorius, Josje, en Hakim. Hopelijk zien we Maris in het volgende boek (of boeken) weer terugkomen, ik mocht haar namelijk meteen. 🙂

De laatste paar pagina’s brachten een paar traantjes mee, wat mooi! Lief van iedereen om dit te doen voor Josje en Hakim, en dat zelfs meneer Snor meedoet, toppie!

En ik moet ook nog even een thumbs up geven voor de hele leuke illustraties door Annet Schaap!

Dus weer een leuk Superjuffie boek, ik kan niet wachten op de volgende!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: