Review for Reis naar het Høge Nøørden

Review for Reis naar het Høge Nøørden

Trollen, elanden, een vermiste vader, warme truien, en nog veel meer!

Een heel grote dank u wel naar de schrijfster die mij het boek heeft gestuurd als kado (samen met een superlekkere warme muts (nu alleen nog wat koud weer zodat ik hem op kan doen)).

Note: Mijn mening is niet veranderd ondanks dat ik dit boek kado heb gekregen. Ik vond dit boek ECHT leuk. Gewoon even erbij voordat mensen denken dat ik misschien zo blij doe over het boek omdat ik hem heb kado gekregen. Nee, sorry, ik hou gewoon van deze serie, de karakters, het verhaal, en de illustraties.

Een nieuwe keukenprins van Mocano en wat keek ik er naar uit. De release datum werd een paar keer verschoven, en ik was al bang dat dit zou betekenen dat het boek misschien niet uit zou komen. Maar gelukkig kwam het uit!

Ditmaal gaan Kokkie, Max, en Trixie naar het Høge Nøørden. Ja, ja, het Høge Nøørden. En ja, ik zat telkens als die ø voorbij kwam het proberen het op zijn Noords uit te spreken. Gelukkig was er niemand in de buurt anders hadden ze misschien gevraagd of ik verkouden was. 😛

Kokkie’s vader is verdwenen, en het is aan Kokkie om hem te vinden. Ik vond het super dat we weer wat meer over Kokkie leren. Over haar geboorteland, over haar ouders, haar broers, haar dørpje. Kokkie is een van mijn favoriete karakters, ze is zo groot, zo lief, en ik wil echt eens haar eten proeven (nu nog een manier om in een boek te komen bedenken), want haar eten is legendarisch.

Ik vond het leuk dat ze niet met een vliegtuigje gingen, oh nee, ze gingen in een snek. Een echte vikingboot! En dat ze niet met moderne dingen gingen reizen toen ze bij Kokkie’s dørpje aan kwamen, oh nee, ze gaan per eland (en een verwaande ook nog eens. Dit zorgde voor hilarische stukjes, want dan raakten ze weer achterop omdat Balder, oh sorry, Eduard, weer zijn weerspiegeling zag.).

Max was ook heel dapper in dit boek. Hij was niet té goed voorbereidt, maar ja, dat krijg je als zijn kleding in de was zit, en het allemaal met haast moet gedaan worden. Maar, Max laat wel zien dat hij echt een top karakter is en dat hij echt prinsenbloed heeft. Hij redt regelmatig de dag, en zijn plan voor het dørpje was briljant.
Ik vond het wel zielig voor hem dat Trixie zo geobsedeerd was met die Gunnar (die gewoon echt niet eens leuk is). Gelukkig komt alles toch nog goed tussen Max en Trixie.

Tja, Trixie… Ik vond haar een beetje te vervelend in dit boek. Er waren momenten dat ik haar leuk vond hoor, maar voornamelijk vond ik haar egoistisch, een beetje te veel Hermione, en gemeen.

Wat is het Høge Nøørden een mooie plek! Ik zou met liefde naar die plek willen gaan. Zelf al het moois zien, misschien hoi (en dan snel doei) zeggen tegen de trollen. Balder, um Eduard, een aai geven en zeggen dat hij Fabulous is.

Er zitten ook verhalen tussen. Bijvoorbeeld over Harry, de walvis. Hartstikke leuk!

En natuurlijk zitten er weer mooie illustraties bij door Georgien Overwater. Ik lag regelmatig dubbel om haar illustraties, ze vertelden een verhaal op zich (en die was vaak grappig).

Zeker een aanrader! En ik hoop dat er nog meer Keukenprins van Mocano boeken uitkomen!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: