Review for Pim en het pinda-kanon

Review for Pim en het pinda-kanon

Pinda’s, kanonnen, een stiefoom die bijna zelf een pinda is, en een hilarisch einde!

Ik heb zelf echt niks met pinda’s (pinda allergie), maar ik vond dit boekje er zo leuk uitzien dat ik het wel uit moest proberen.

En ik ben echt blij dat ik dat heb gedaan, het boek is kort, en je leest er snel doorheen, ook al is dat zeker niet alleen omdat het kort is, maar ook omdat het boek gewoon ZO leuk is. Je wilt gewoon weten of het goed komt met Pim, je wilt weten wat hij heeft bedacht, en hoe het gaat eindigen.

Het verhaal begint best treurig, Pim moet de hele dag pinda’s pellen. Ja, echt de hele dag, geen pauzes, geen speelkwartiertje, helemaal niks! Ja, reinste kinderarbeid daar. Ik had medelijden met Pim, maar ik had al gauw door dat deze jongen een plannetje zou maken. Niemand laat iemand zo over zich heen lopen (of schieten, gegeven het pinda-kanon). En ik was echt dolblij toen we het plannetje zagen.

Ik was ook best wel blij dat het niet meteen voorbij was toen Pim met zijn plannetje kwam. Het was niet meteen zo dat zijn stiefoom was verslagen en dat vond ik erg leuk, het maakte het allemaal net iets spannender.

Het einde was heel leuk, en ik was zeker tevreden met hoe het eindigde. Pim lachte weer!

En de illustraties van Kees de Boer maakten het boek nog leuker, grappiger om te lezen. Ik vond vooral hoe de stiefoom was getekend briljant. Als je nog niet wist dat hij de slechterik was, dan zag je dat meteen aan hem.

Ik zou dit boek zeker aanraden.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: