Review for Opa en Oma Oelewapper redden het spookhuis

Review for Opa en Oma Oelewapper redden het spookhuis

Een vakantie, een kermis, en een spookhuis in de problemen!

Mijn tweede Opa en Oma Oelewapper boek, en hij was nog leuker dan de eerste!

Ik vind ook wel dat hij best past bij de aankomende Kinderboekenweek. Het is niet echt griezelig, maar het heeft wel een spannend spookhuis (of in ieder geval het wordt spannend dankzij Opa en Oma en iedereen die ze vragen om hulp) en later nog iets anders.

Het begint met opa en oma en de kleinkinderen die op vakantie zijn, maar het wordt algauw meer als ze naar de kermis gaan, en daar erachter komen dat iemand in de problemen zit. Een vriend van degene die het hotel runt. Karel heeft een spookhuis, maar het gaat niet echt goed. Hij is oud, moe, en dan is er ook nog een inspectie! Ja, ze kennen Karel net, maar ze willen hem met alle liefde helpen. En dat is geweldig. Heel veel andere mensen zouden hem gewoon succes hebben gewenst, en dan verder zijn gegaan, maar deze opa en oma gaan zorgen dat het goed komt. Ze vragen andere mensen om mee te helpen, maken kostuums, de kinderen zoeken naar enge beestjes (een specialiteit voor beide kinderen), en dan is het wachten op de inspectrice!

Natuurlijk had ik dat zien aankomen, want alle hints waren er, maar ik zag ik het gewoon niet. En dat vind ik erg leuk, vaak zijn dingen in dit soort boeken vrij simpel en zie je ze gewoon zo op je pad liggen, maar hier niet.

Ik vond het wel een leuk idee, zo’n griezel-inspecteur. Kijken of een spookhuis wel echt eng is. Want vaak zijn spookhuizen meer hilarisch dan griezelig. Je ziet gewoon hoe nep alles is. 😛

Ik snap eigenlijk niet wat er mis is met de naam De Wijze Kater. Klinkt voor mij als een standaard hotel/cafe/restaurant naam, maar misschien ben ik wel gek.

En wie neemt er nou oude lakens mee op vakantie? Sorry, als ik ga kamperen, natuurlijk, maar als je naar een hotel gaat? Waarom?

Het einde was erg leuk, lief, en een beetje spannend. Hopelijk wordt het een groot succes, ik wens Tilly en Karel heel veel geluk. Het is een briljant idee van de grootouders om dit te doen, nu is iedereen blij, en kan alles gewoon verder gaan.

Het boek is ook gezellig en kleurrijk geillustreerd door Ivan & Ilia.

Ja, zeker weer een aanrader, en ik kan niet wachten op het volgende boek over deze grootouders.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: