Review for De voetbalsisters

Review for De voetbalsisters

De voetbalsisters en Thea Sisters in spagaat boeken zijn tegelijkertijd uitgekomen. De een is voor de voetbalfans, en de ander voor ballet/dansfans. Harstikke leuk dat ze dit zo hebben gedaan. Er zijn genoeg mensen die liever een voetbal boek lezen (zoals deze), en weer andere die ballet leuker vinden (en dan heb je mensen die allebei leuk vinden :P). Nu maak je twee groepen helemaal blij. En ze kunnen zelfs samen lezen. 🙂

Ik ben dan het type wat allebei leuk vindt, dus ik moest allebei de boekjes wel hebben.

In dit boek is het weer bijna zomer en gaan onze muizinnen en vrienden lekker sporten. (Ook al moet ik toch echt afraden om met een volleybal te voetballen. Met blote poten vooral. Dat doet gewoon echt pijn.)

Daar ontmoet onze sportieve muis een andere muis, genaamd Kelly. Ze is fantastisch in voetballen, maar helaas heeft ze geen zelfvertrouwen en denkt ze dat ze niet zo goed kan voetballen, want immers haar broer is kampioen! En dus is het aan de Thea Sisters om te laten zien dat Kelly echt wel geweldig is.
Gelukkig voor de Sisters is er een voetbalcompetitie. En sorry, ik moest wel lachen want het was wel ietsje té toevallig, en ook wel erg grappig dat iedereen werd toegelaten ongeacht het niveau. Want, natuurlijk, ze hebben getraind hoor. Maar ze zijn net begonnen, en ze willen nu al een competitie doen. Ach, het blijft een kinderboek. En het past natuurlijk perfect bij het verhaal en het hele gedoe om Kelly meer zelfvertrouwen te geven.

We vinden ook wat uit over een van de leraren en dat vond ik erg leuk. Haar trainingen waren briljant. Heerlijk om te zien hoe verward iedereen was, ik had al lang door waarom ze op deze manier trainingen deed.

De competitie was erg leuk, en spannend. Ik zat zeker te cheeren voor onze Regenboog Toppers.

Een verrassing in dit boek.. een aardige Vanilla. Wow, ik dacht dat we dat nooit zouden zien. Ze was best sympathiek. Ze had geen zin in voetballen dus ging ze maar cheerleaden. En later hielp ze ook nog eens het team! Waar is de echte Vanilla heen? Want deze ken ik niet!

Ik gok dat Vanilla’s slechte persoonlijkheid is opgegeten door de Panters, een team in de competitie. Wat een stelletje zijn dat zeg. Sneu dat je op overtredingen en gemeen spel moet vertrouwen om te winnen.

Ook mooi, een fout in de illustraties. Ze hebben het dus over Kelly’s broer, en we zien een foto van iemand die dat dus moet zijn (en er echt niet op lijkt). Maar… hij heeft zwart haar (nou is dat verfbaar), maar ook een donkergrijze huid. Toen we hem echt zagen had hij een lichte huid (een beetje zoals Colette) + gelig haar. Hij leek zoveel meer op Kelly dan wie die gast was in dat eerste plaatje.

Ik vind het ook wel jammer dat de tekenstijl weer wat anders is. Ik herken met gemak de andere muizinnen, maar wat is er met Colette gebeurd? Ze ziet er een beetje uit als die Colette van de mislukte graphic novel die ik niet zo lang geleden heb gelezen.

Maar ik heb genoten van dit boek, en ik vloog er ook echt door heen. Ik zou hem aanraden.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: