Review for De Thea Sisters in spagaat

Review for De Thea Sisters in spagaat

Thea Sisters in spagaat en De voetbalsisters zijn tegelijkertijd uitgekomen. De een is voor ballet/dansfans, en de ander voor de voetbalfans. Harstikke leuk dat ze dit zo hebben gedaan. Er zijn genoeg mensen die liever een ballet boek lezen (zoals deze), en weer andere die voetbal leuker vinden (en dan heb je mensen die allebei leuk vinden :P). Nu maak je twee groepen helemaal blij. En ze kunnen zelfs samen lezen. 🙂

Tja, en zoals ik al zei in de review voor Voetbalsisters… ik hou van beide, dus lees ik beide boekjes!

Ditmaal gaat het, duh, over ballet. De klas is aan het leren over allerlei dansvormen, en ze zijn bij ballet aangekomen. De jongens vinden het eerst een beetje saai, maar Colette weet ze om te krijgen.

Mevrouw Plié (ja echt dat is haar naam) wil een voorstelling houden met enkele beroemde stukken uit de dans/ballet. Je kunt je voorstellen dat iedereen daar erg enthousiast over is! Het klonk ook erg leuk, ik had er graag bij willen zijn. Eens weer wat anders dan hetzelfde stuk. Gewoon allerlei stukken en daar een voorstelling van maken.

De focus van dit boek is Tanya. Een vriendin van onze muizinnen, en iemand die graag wilt dansen. MAAR…. haar ouders zijn een probleem. Ze zijn ietwat streng, en Tanya is ook bang dat ze gaan denken dat ze niet meer haar droom, journalist, wil of kan doen als ze ook gaat dansen. Het is aan de Sisters om haar te helpen en te zorgen dat alles goed komt. Want Tanya moet wel dansen in de voorstelling, ze is de beste danser van de school. Ze stopt er uuuuuren in, en ze verdient het gewoon helemaal. Ik vond het plannetje van de Sisters echt geweldig, en ik was ook zeer tevreden met het eindresultaat.

En door wat Vanilla deed… moest er natuurlijk iets gebeuren want anders kon het stuk toch niet doorgaan. Gelukkig hebben de Sisters hele lieve vriendinnen over de hele wereld die op hun beurt ook lieve vriendinnen hebben. Het was echt zo ontroerend om te zien wat er gebeurde. Wat mooi!

Het stuk zelf was kort, maar ach, we weten in ieder geval dat het een succes was en dat is het belangrijkst. 🙂

Natuurlijk is Vanilla weer een kreng in dit boek, maar ik kan ook zeker niet goedpraten wat die postmuis deed. Gewoon niet checken, maar er gewoon voor gaan. Sneu hoor, van mij mag die gast worden ontslagen. Als hij zo omgaat met pakketjes…
Terug naar Vanilla. Sorry, maar ik vind dit echt een minpunt in de verhalen. Vanilla die doet van alles omdat ze een jaloers kreng is dat denkt dat ze alles kan en mag. Hier ook. Oh ik krijg geen rol, want ik moet die rol gewoon zonder werken krijgen, nou dan ga ik wel boos doen. Dan ga ik zorgen dat het toneelstuk niet doorgaat.
En weet je wat het jammere is? In maar een paar boeken krijgt Vanilla op haar kop. En dan nog komt ze er gewoon weg. Maar in de meeste? We zien haar iets fouts doen, vaak komen de Thea Sisters erachter en worden ze niet blij, maar vaak, zoals dit boek, wordt het gewoon helemaal niet meer genoemd. Oh Vanilla heeft iets fout gedaan, ach ja. Waarom zouden we er om geven? Jammer hoor. Ik vind dat toch een slechte boodschap geven naar kinderen.

En net zoals het andere boek, ik herkende Colette vaak niet meer. Op de cover zag ik haar, maar telkens als ik haar in het boek zag moest ik dubbelchecken om te zien dat het echt Colette was. Wat is er gebeurd dat Colette zo moest veranderen? De andere muizinnen zien er gewoon hetzelfde uit. Jammer hoor!

Ik vond het wel mooi dat alles in het boek zo sprankelend was. Op heel veel pagina’s had je een soort glimmering (want enerzijds mooi was, maar anderzijds heel afleidend was).

Maar ik heb zeker genoten van het boek. Het was erg leuk, en motiverend, ik vond de kleding erg mooi (met name de nieuwe kleding). Ik zou dit boek, net als de Voetbalsisters, aanraden aan iedereen!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: