Review for De Grote Verboden Zolder

Review for De Grote Verboden Zolder

Wel, dit was een teleurstelling. 🙁

Gebaseerd op de cover (duister, mysterieus, een beetje griezelig), en het feit dat het een Kinderboekenweek Tip is (wat dus betekent dat het bij het thema past)…. had ik een boek verwacht dat eng, griezelig, spook-achtig was. Met veel monsters, of mysterieuze griezelige dingen. Helaas was dat bij dit boek niet het geval.

Sorry, nee, echt niet. Ik vond het meer een psychologisch + drama boek met wat fantasie elementjes. Die wel of niet waar kunnen zijn. Ik ga echter nog steeds uit van niet. Ja, er zijn hints naar dat het waar is, maar ik zie het zo gebeuren dat ze tijdens het spelen (terwijl Linea verteld wat er gebeurd in haar leven en er tekeningen bij maakt) gewoon gedaan hebben alsof en dus op die manier vies zijn geworden. Kinderen kunnen helemaal opgaan in spel. Vooral kinderen zo jong als Eddie.

Ik had al vrij snel door wat er met de “monsters” op de zolder aan het handje was, en dat haalde voor mij ook de interesse en het griezelige eraf. In plaats daarvan vond ik het maar sneu en zielig voor Linea, en ik hoopte dat ze betere hulp zou kunnen krijgen dan van een 10 jaar oud “broertje” (want zo noemde ze hem op een gegeven moment).

Het spugen naar de “vampiers”, eh, niet echt iets wat ik had verwacht, het ik vond het ook maar een beetje vies. Maar voornamelijk…ik vond het vooral sneu dat het wederom op Eddie aankwam om het op te lossen.

En dat is waar ik ook een probleem mee had. Linea trekt Eddie constant uit bed, midden in de nacht, zodat hij wat demonen uit haar leven kan verslaan. Ze doet zelf geen tiet. Ze staat er een beetje bij, motiveert Eddie, schreeuwt tegen hem, of verleidt hem met kusjes en aaitjes. Maar zelf? Niks, en dat is jammer. Ik was voornamelijk boos tegen Linea omdat ik eens wilde dat ze zelf iets deed. In plaats van een 10 jarig verliefd jongetje te gebruiken.

Ik vond ook de “obsessie” van onze hoofdpersoon met Linea een beetje eh. Ze logeert er net, maar hij zit nu al te kwijlen over haar heen. Ze vraagt van alles aan hem, maar het is helemaal goed, want ze geeft hem gewoon een zoen en hij doet alles voor haar. zucht

Het einde was abrupt, maar ja, ik kan me voorstellen dat als zoiets gebeurd dat de ouders dan toch maatregelen moeten treffen.

Dus ja, een teleurstelling. Ik had zoveel meer verwacht, en sorry, maar ik vind eigenlijk niet dat dit boek die Kinderboekenweek Tip sticker verdient. Ik had hem liever op De Familie Grafzerk gezien. Die wel precies bij het thema past in heel veel manieren.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: