Review for Waar was Bas?

Review for Waar was Bas?

Ik zag deze in de boekenwinkel en ik kon hem niet laten liggen. Dus meteen lezen!

Een heerlijk en grappig boek over een verjaardagsfeestje en ook over het mysterie van Bas! Bas is een jongetje dat vorig jaar op het partijtje van toen verdwenen is na een potje verstoppertje. Zogezegd is hij verhuisd, maar ja de kinderen hebben wel een ander ideetje over wat er met Bas is gebeurd.

Ik was wel even verbaasd over de tekenstijl in het boek, de cover leek net ietsje anders qua stijl. Maar ik raakte al snel gewend aan de cartoon-stijl van de tekeningen en ik vond het uiteindelijk ook best goed passen.

Het huis was echt spooky, zelfs al was het bewoond door mensen had een zekere griezelfactor. Het is niet echt een huis waar ik in zou willen wonen.

Ik moet zeggen dat ik wel even zat te roepen naar het jochie die de hoofdpersoon was. Nee, niet naar de zolder. Argghh, waarom? Zo’n typische horror cliche, en je weet gewoon wat er gaat gebeuren als hij boven is. Natuurlijk zeg ik verder niks, je moet het boek maar lezen om zelf er achter te komen wat onze hoofdpersoon vindt daar in de zolder.

Het einde (wat er gebeurde na de zolder) was wel een beetje jammer, ik had graag nog wat meer gezien.

Maar ik vond het boek toch erg leuk om te lezen. Griezelig, grappig, leuke tekenstijl. Zeker een aanrader dus!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: