Review for Opa’s griezelige gasten

Review for Opa’s griezelige gasten

Vorig jaar tijdens mijn vakantie kwam ik het eerste boek tegen, en ik vond hem hartstikke leuk. Ik was al aan het hopen dat er meer boeken zouden komen. Dus je kunt nagaan hoe blij ik was toen ik dit boek gisteren tegenkwam in de bibliotheek.

Maar toen ik hem op Goodreads zocht, en hem op mijn lijstje zette, zat ik met verbazing de blurb te lezen. Wat, dit is totaal niet dit boek wat ik heb gelezen. Heeft de bibliotheek hem verkeerd ingebonden? Het had wel Opa Bak, het had een hagedis, het had Mila en Tom. Maar er zit geen hagedis in het raam, ze rennen niet naar achteren om opa te zien, ze rennen weer naar huis en dan later weer terug, het schuurtje komt pas veel later, en opa weet niet eens van de beestjes, en zo kan ik wel doorgaan met dingen die nou niet echt kloppen. Wie schrijft die blurbs? Mag ik die baan? Ik zie zo vaak dat blurbs totaal niet kloppen dat ik ook wel zo’n makkelijk baantje wil hebben.

Maar weer serieus, het was een leuk verhaal, zelfs nog beter dan wat de blurb er van maakt. Nou kan ik me best voorstellen dat je DAT geheim houdt, ik dacht ook even dat opa verward was, het was een leuke verrassing. Ik ben wel blij met deze verrassing, en ik hoop dat we x vaker voorbij zullen zien komen, ook al hoop ik wel dat x dan minder boos is. X was namelijk wel erg grappig aan het einde.

Ik vind de karakters nog steeds allemaal heel erg leuk.

Ik moest wel even lachen om het einde. Wat een grap hebben ze uitgehaald. 🙂

Leuke illustraties door Saskia Halfmouw!

Ik zou hem zeker aanraden en ik hoop dat Vivian den Hollander nog meer boeken schrijft over deze Oppas Opa!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: