Review for Onopgelost en waargebeurd

Review for Onopgelost en waargebeurd

Ik hou gewoon van onopgeloste zaken, vooral als ze ook echt waar zijn. Dat maakt het nog interessanter.

Dus ja, toen ik dit boek zag in de bibliotheek moest ik hem wel meenemen. 20 verhalen, variërend van kort tot lang (soms wel een beetje té lang).

Maar ja, het boekje was wel een beejte hit en miss. Er waren geweldige verhalen bij (Borley, Alligators, Franz Ferdinard), wat interessante verhalen (Straaljagerpiloot, Nessie, Andere Taal, Zieneres, Eten en Drinken), wat zo-zo/meh verhalen (Zwart-Wit, Kaspar Hauser, Grijze Massa, Diepzeemonsters, Spookkosmonauten, Naaldvissen, Goghan) en slechte/saaie/gaap verhalen (Ruimtemannetjes, Nazca, Rechters, Money Lisa, Dieren).

Ik vond het ook wel jammer dat ze populaire verhalen kozen (Nessie, Roswell, Nazca bijvoorbeeld). Die kent iedereen nu wel, kies gewoon eens wat anders, iets wat niet veel mensen weten. Het is niet alsof er niet genoeg van deze soort verhalen zijn. Dus het moet niet moeilijk zijn om eens wat leuks en nieuws te kiezen, iets obscuurs.

En sommige verhalen waren echt veel té lang. En dat is toch jammer. Het begint best spannend, maar ja, na 5 pagina’s is het leukste er wel van af en dan moet je nog een stuk pagina’s. Zoals met de Money Lisa, leuk begin, maar na een paar pagina’s had ik het wel gezien. Ook Rechters en Kosmonauten hadden dat probleem. Het blijft maar doorgaan.

Een verhaal vond ik best onzinnig om in dit boek te plaatsen, namelijk dat dieren verhaal. Het paste voor mijn gevoel niet bij het totaalplaatje van dit boek.

Het boek heeft ook illustraties, vaak pasten de plaatjes heel goed, maar soms ook wat minder. Maar de stijl van de plaatjes was dan wel erg leuk, en ik vond het ook leuk dat ze in het kleurthema van het boek waren (groen/grijs/zwart).

Dus ja ik heb nog wel genoten van dit boek, en ik zou hem ook voor die 8 verhalen die ik leuk vond aanraden.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: