Review for Isabella Maan gaat kamperen

Review for Isabella Maan gaat kamperen

Het tweede Isabella Maan boekje, en hij was net zo leuk als het eerste boek.

Dit keer gaat Isabella samen met haar familie kamperen! Wel, eigenlijk heeft ze dat al gedaan en is dit haar verhaal voor de klas (leuk om ook die klas eens te zien + de lerares).

Ik had al een vermoeden dat het geen normaal tripje zou worden, want kom op, het is Isabella en haar familie. Een vampier, een fee, 2 halfhalf kindjes. Je weet gewoon dat een kampeertrip heel speciaal gaat worden. En dat wordt het inderdaad. Het begint al met de tenten (mijn vraag nu is of die tenten hetzelfde werken als in Harry Potter, gegeven dat er een heel bed, en verschillende andere dingen in werden geschoven). Maar later wordt het nog specialer als Isabella een meermin en een meerminprinses tegenkomt.

Ik wist al meteen dat het een slecht idee was toen Isabella dat kammetje ging gebruiken. Gelukkig is Isabella een meid die ziet dat wat ze deed fout was en het probeert goed te maken.

Ik vond het leuk om eens wat andere bijzondere wezens te komen. Want ja, ik vraag me nog steeds af waarom niemand vreemd opkijkt van een fee, een vampier, en kinderen die een mengeling zijn. Ik gok dat er dus wel meer bijzondere wezens in de mensenwereld lopen en dat het normaal is. Terug op de meerminnen. Ik vond degene die Isabella eerst tegenkwam erg lief en leuk (ook al leek ze wel heel erg op Isabella’s moeder, maar dat lag waarschijnlijk aan het feit dat ze er uit ziet als een reuze suikerspin. 😛 De prinses vond ik wat minder, maar gelukkig werd zij ook beter, ze had gewoon wat vriendschap nodig.

Dit keer was ik niet gefrustreerd met het konijn (nou ja, nog wel een beetje, maar niet veel) maar met de vader. Want wat was dat een ijdeltuit, je bent met je gezin gezellig aan het kamperen en je denkt alleen maar aan je uiterlijk en aan je kammetje. Je kunt bijna niet functioneren zonder dat kammetje. Sorry hoor, maar dan had je maar eens naar je vrouw moeten luisteren. Ze was toch heel duidelijk dat het een slecht idee was om het kammetje mee te nemen.

De illustraties zijn wederom weer leuk, en ook het fel roze/zwart kleurschema past perfect bij het boek.

Ik had al gezien dat er meer boeken van Isabella uit gaan komen, ik kan niet wachten!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: