Review for Beer & Konijn – Een onverwachte vriendschap

Review for Beer & Konijn – Een onverwachte vriendschap

Ik had dit boek al promoot zien worden op Twitter, dus ik was best blij om hem, dan wel in het Nederlands, te zien bij de bibliotheek.

En ik moet zeggen dat het uiteindelijk een erg leuk boek was, maar dat kwam zeker niet door dat strontvervelende insert nog wat meer boze woorden konijn. Waaraan het dan wel lag? Aan de harstikke leuke Beer (ik mocht haar meteen) en aan de superleuke illustraties door Jim Field. Oh, en natuurlijk de wolf, want tja, die wilde het konijn opeten. 😛

Maar Konijn mag van mijn part bevriezen in zijn nest. Natuurlijk, zoals alle kinderboeken dat betaamd en de titel spoilt het ook, komt het allemaal pais en vree tussen de twee. Maar, sorry, ik mocht Konijn en zijn betweterigheid (en dat wat hij ook heeft gedaan maar wat ik niet zal zeggen wat dan spoil ik het boek) totaal niet. Wat een chagerijn zeg. En misschien moet ie volgend jaar voor de winter eens wat beter zijn best doen zodat hij de winter goed door kan komen?

Beer? Beer was mijn favoriet. Ik vond haar ontzettend lief. Enig ander dier zou waarschijnlijk konijn hebben begraven, of hebben opgegeten, maar nee, Beer bleef lief. Of dat ligt aan het feit dat ze niet té slim is of juist te naïef is, geen idee. Maar ze blijf kalm en lief, ook naderhand toen verschillende dingen boven water kwamen drijven.
Ik vond het ook zeer leuk om te zien hoe ze verbaasd om zich heen keek, want ze is nooit wakker tijdens deze periode. Het was allemaal nieuw voor haar.

We hebben ook nog een lawine (nou ja, lawine), en een zeer hongerige wolf. Het gaf toch het verhaal wat extras, want alleen interacties tussen een konijn en een beer zouden erg saai zijn geworden.

De illustraties waren geweldig, maar ja, ik verwacht dan ook niets anders van Jim Field. 🙂

Zou ik dit boek aanraden? Ja, toch wel, ik heb toch wel genoten van dit boek. Beer, de illustraties, de wolf, het verhaal zelf. Leuk!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: