Review for Van wie is dat skelet?

Review for Van wie is dat skelet?

Een fantastisch mooi boek over skeletten, botten, en meer! Met leuke flappen die je open kan slaan.

Ik zag dit boek al liggen in de boekenwinkel en wist dat we bij elkaar moesten zijn. 😛 En toen kocht mijn lieve vriendje hem voor me!

Dit boek gaat over ons skelet, en die van dieren (en ook dino’s). Alles wat maar botjes heeft dus.
Elke twee pagina’s is weer een ander thema. De ene keer hebben we het over botten in hoofden, en dan weer over hoog in de lucht (je kunt wel raden waar dat over gaat). Zo is elke pagina weer een verrassing en je blijft maar leuke feitjes opzuigen.

Het was heel interessant gebracht, ik vond de schrijfwijze echt leuk. Ik weet zeker dat kinderen het ook erg leuk vinden, het houdt de aandacht wel. Soms wat tekst, en dan weer vraagjes, puzzeltjes, en natuurlijk de flappen.

Ja, we hebben wel 25 flappen die je open kan doen (ook al zitten ze met een nieuw boek nog wel eens vast dus wees voorzichtig). Elke flap brengt weer wat nieuws. Skeletjes, maar ook van huid > botjes.

De illustraties (niet alleen van de flapjes maar ook de gewone illustraties) vond ik erg leuk. Het is soms grappig getekend maar ook vaak serieus en gedetailleerd.

Ik heb echt genoten van dit boek. Een berg dingen wist ik al, maar ik heb ook weer wat nieuwe dingen geleerd.

Zeker een aanrader dit boek! Jong en oud zullen dit boek erg leuk gaan vinden. Hou jij van botjes? Skeletten? En wil je er meer van weten? Lees dit boek!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: