Review for Lego Nexo Knights: Het boek van Monstrox

Review for Lego Nexo Knights: Het boek van Monstrox

Ik heb normaal niks met Nexo Knights, maar nu ik dit boek heb gelezen wil ik meer boeken over Nexo Knights. 😛 (En dus heeft Mehsi bij bibliotheek #2 all Nexo Knight boeken gereserveerd.)

Ja, ik hou van alle andere Lego dingen, ik heb nog bergen Lego liggen dat ik (en mijn vriend) nog moeten bouwen, maar ik heb tot nu toe nooit interesse getoond in Nexo Knights. Het zag er nooit zo interessant uit, maar nadat ik dit boek heb gelezen? Ik ben zeker geinteresseerd en ik wil meer weten over deze wondere wereld.

Ik moet zeggen dat het even duurde voordat ik er in kwam. Waarschijnlijk omdat dit een tweede deel is, dus was ik af en toe best verward met wat er nu weer gebeurde. Maar al snel kom je in het boek en dan laat het je niet los (wel totdat er iemand is die een boek moet hebben die toevallig achter je ligt in de kast bij de bibliotheek).

Het boek breekt heerlijk de fourth wall, meerdere keren zelfs. De slechterik, Monstrox, blijft met ons gezellig praten. Hij verteld over wat er met hem is gebeurd (ik moet zeggen dat ik best medelijden had, ook al lijkt het me wel cool om een boek te zijn), met zijn monsters (wat voor soorten hij heeft en hoe hij ze behekst met een bliksemschicht, en hoe sommige zijn braaf geworden na alles wat er is gebeurd met hem, eww!), wat hij nou vindt van die Nexo Knights (vervelend en bleh en valsspelers), en wat voor plannen hij heeft (hele grote).

Ik lag regelmatig dubbel, en ik moet zeggen dat ik Monstrox wel een sympathieke slechterik vindt (ja, sorry, slechterikken hebben ook liefde nodig). Het was erg leuk om te lezen over wat hij heeft gedaan in zijn leven, en hoe het best zuigt om een wolk te zijn (argh, verdamping).

Ook leuk dat we veel informatie krijgen over zijn monsters (van hobbies tot namen).

Het boek staat vol met leuke illustraties van getekend tot digitaal. Ik vond de schetsen toch wel het mooist.

Ja, ik wil dit boek zeker in mijn collectie toevoegen. En ik hoop dat de andere Lego Nexo Knights boeken ook zo leuk zijn (ik ga ook de boeken van de goeierikken lezen).

Ik zou dit boek aanraden. Wil je lekker lachen? Hou je van Lego? Dan is dit jouw boek!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: