Review for LEGO Nexo Knights: Het boek der monsters

Review for LEGO Nexo Knights: Het boek der monsters

Het tweede Monstrox boek, wel eigenlijk het eerste, maar ach details. 😛

Vorige week vond ik het eerste Monstrox boek (nou ja, toen wist ik niet eens dat het een tweede deel was totdat ik klaar was met lezen en ik thuis zocht naar de boeken). En die vond ik superleuk, dus ja, natuurlijk moest ik ook dit boek uitproberen.

En hij was net zo leuk als het eerste! Ditmaal zien we Monstrox in zijn boeken-vorm (aka zijn voor-wolkjes vorm van het andere boek). Ik moet zeggen dat hij wel een beetje saaiig was, maar dat lag misschien niet aan hem, maar meer aan het feit dat hij nou bar weinig kan doen. Hij is best afhankelijk van een minion die hem ronddraagt, en Jestro die hem moet voeren met lekkere boeken (ja, Monstrox is ook een kannibaal :P). In zijn wolkenvorm was ie ook afhankelijk van een aantal factoren, maar kon hij toch veel vrijer dingen doen en vond ik hem dus ook veel geweldiger.

Het was wel erg leuk om kleine notities te vinden van hem, en zijn gedachten te lezen (en de fourth wall breken want dat doet ie ook graag) en dat hij blijkbaar ook veel plezier had in het lezen van zijn minions dagboeken (arme minions).

Natuurlijk ook veel monsters (en ik moest wel lachen dat ze blijkbaar allemaal best wel idioten zijn), een aantal waren bekend van het vorige boek, maar een heel berg waren nieuw en ik ontdekte dus ook weer nieuwe favorieten.

En niet alleen monsters, maar we leren ook meer over Monstrox (wel mooi dat hij dus de Nexo Knights zit te dissen met de x-en achter de dingen die zij gebruiken, en dan zelf ook een naam heeft met een x aan het einde), wat er met hem gebeurd is, en ook veel over zijn hulpje Jestro.

Natuurlijk zit het boek, net zoals het vorige, weer vol met schetsen, illustraties, karakter profielen en heel heel veel meer. Dat is echt een pluspunt, want je kunt een verhaal heel leuk vertellen, en een goede slechterik hebben, maar als het boek saai eruitziet dan ga je toch niet verder lezen.

Hopelijk komen er meer Monstrox boeken, want die zijn echt superleuk om te lezen. Ik zou dit boek zeker ook aanraden!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: