Review for De Schat van de Zwarte Mummie

Review for De Schat van de Zwarte Mummie

Het eerste boek in de serie ook al moet ik zeggen dat ik het niet helemaal een eerste deel vond.

Ja, we ontmoeten de karakters, maar we komen er nog steeds niet achter hoe alles echt is begonnen. Hoe zijn ze die professor tegengekomen? Hoe hebben ze krachten gekregen? Waarom die specifieke krachten? Hoe hebben deze 4 elkaar tegengekomen? Hoe werkt alle technologie? Toch een beetje jammer.

Dit keer gaan we naar Egypte (en nee kindertjes onze groep karakters heeft niet de neus gesloopt van de sfinx, die is er eeuwig van af) en op zoek naar mummies, een schat, en oh ja, we moeten iemand redden.

Dat is zeker ook een van de redenen dat ik het boek wat hoger hebt, ik hou van Egypte. Mummies? Schatten? Ja, kom maar op!

Ik vond de twist heel erg leuk gedaan, ik had het zeker niet zien aankomen.

Ook weer leuk de combinatie van strips, tekst, en illustraties. Het maakt het boek nog leuker om te lezen.

Oh en de cover is ook leuk en spannend. Je wilt gewoon het boek lezen als je de cover ziet.

Nu alleen wat dingen die ik jammer vond.

Zoals het grapje van de chili. We weten het nu wel. Ik snap dat dit het eerste boek is, maar gut, als dit grapje in ELK boek voorbij komt… Misschien moeten jullie eens wat anders bedenken?

Of wat Catrina deed. Ik vond haar erg leuk in de Milkshake Vampieren, maar in dit boek vond ik haar strontvervelend. Kostbare museum stukken jatten? En dat heel normaal vinden? Oh en de schrijver die het dan maar als contrived plot device gebruikt? Want, kijk eens, wat toevallig is het toch goed dat ze heeft gestolen. Nee, gewoon nee.

Ik geef de serie nog 1 kans, want ondanks dat ik het boek wel leuk vond had ik toch genoeg dingen die ik jammer vond.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: