Review for De Glibberige Kwallenbende

Review for De Glibberige Kwallenbende

Kwallen, zwemwedstrijden (en vals spelen), penvriendschap (of meer?), en veel spanning.

Ja, dit was een grappig en avontuurlijk deel in deze serie, ik heb nog 2 boeken te gaan en hopelijk kan ik die vinden in een van mijn bibliotheken.

Oh, en kunnen mensen nou echt geen blurbs schrijven? Is het nou echt zo moeilijk? Want sorry, de blurb klopt maar voor een stukje (namelijk dat er een kwallenbende is, het in Amsterdam plaatsvindt, en dat onze groep dus gaat helpen). Carlo IS al verliefd op Alexandra en zij op hem. Ze kennen elkaar ook al een tijdje (penvrienden). Dus dat hele gedoe dat hij voor haar een superheld wil zijn zodat zij voor hem valt? Haha, nee. Hij wil haar juist beschermen omdat ze zo smoor op elkaar zijn. Is dat niet lief?
Ook die edelsteen? Sorry, maar er niet 1 diamant, er zijn er 3. En die zijn allemaal belangrijk.

Nog twee dingetjes die ik minder vond voordat ik naar de leuke dingen ga. 🙂
-Bo. Mijn hemeltje meisje toch, wat is je leven toch zwaar zeg. Je beste vriend heeft een leuk meisje en kijkt niet 24/7 meer naar jou. Ach gut gut, en natuurlijk moet je lekker chaggie doen het hele boek en die meid behandelen alsof ze besmettelijk is. Nee, dat gaat je beste vriend leuk vinden. Bleh. Doe maar eens normaal. 😐
-Dat motorgedoe + de race. Wel jammer dat dat nou gebeurd. De groep is zo van de eerlijkheid en mensen redden en dan doen ze op die manier mee met een race? Tja… sneu.

Goed, en nu de leuke dingen!

De kwallenbende en wie dat waren! Dat was echt leuk, en ik vond het ook heel creatief. Plus eindelijk een overval die niet met wapens gebeurd, maar waar de overvallers een soort slaapgas gebruiken en dat in een nep-kwalletje hebben gedaan. Ook leuk om te zien waar de kwallenbende verstopt zat en hoe ze door Amsterdam heen kwamen zonder dat iemand hen zag.
Wie ze waren? Ik had het zeker niet aan zien komen en dat maakt het zeker leuker. Alexandra had toch gelijk over x en zijn persoonlijkheid. 😛

Alexandra x Carlo. Ik vond het zo lief om die twee samen te zien. Ja, ze waren best gefocust op elkaar maar is dat zo gek als ze net samen zijn? Uiteindelijk komen ze wel weer los van elkaar. Gewoon geduld en laat die twee genieten van die eerste paar weken. Ze pasten ook perfect bij elkaar.

Ik zou graag wat meer van Carlo’s krachten willen zien. En ook die van Catrina. Die andere twee krijgen best vaak de spotlight, maar deze twee zie je amper wat doen. En ze hebben beiden zulke geweldige krachten (vuur en aarde).

De illustraties en strips blijven een favoriet onderdeel van deze boeken. De strips geven het net een beetje extra meer vaart.

Amsterdam! Dat is alles. Gewoon Amsterdam!

En gelukkig hadden we dit keer niet dat flauwe chili gegeten dus oepsie nu laat ik vieze windjes grapje. Leuk 1 keer, maar na zo vaak wordt het minder leuk. Vooral als het dan ook incorrect wordt gebruikt (die ene keer dat ze in Frankrijk waren en niet eens chili hadden kunnen eten).

Hoe ze de bal verstopten (bitterballen, yay!).

Dus ja, ondanks wat kleine dingetjes was het toch een goed boek, en ik heb zeker genoten van alle avonturen en de romantiek. Ik zou het boek ook aanraden.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: