Review for Lekker griezelen!

Review for Lekker griezelen!

Ik zag dit boekje in de bibliotheek en besloot hem maar mee te nemen. Ik hou van griezelen! Al sinds ik kind was vond ik dat leuk. R.L. Stine, Paul van Loon, Point Horror (vertaald naar het Nederlands, toen was mijn Engels nog niet zo goed).

Helaas was dit best een teleurstelling. Veel van de verhalen waren niet eng of griezelig. Soms hadden ze nog een spannend momentje, maar niet meer. Misschien moeten ze eens praten met Paul van Loon, laat hem wat ideeën geven over hoe je een echt griezelig verhaal moet schrijven!

De illustraties, of moet ik zeggen “illustraties” want sommige waren gewoon foto’s met wat knip en plak werk. Soms waren ze wel redelijk, maar bij sommige lag ik dubbel en dat hielp nou niet echt met het al niet aanwezige griezelfactor.

Ik heb voor elk verhaaltje/gedichtje een kort stukje geschreven + wat ik ze voor sterren zou geven.

Enge geluiden in de nacht: 4 sterren. Ohhh, ik ken het gevoel dat dit meisje had! Als ik moest plassen moest ik ook een donkere trap af (met een spiegel), en dat vond ik nooit fijn. Gelukkig zat er in mijn WC niet zo’n monster! Ik vond het wel jammer van het einde. Het gebeurd niet vaak dat volwassenen de kinderen geloven, dus ik was heel enthousiast. De laatste zinnen waren wel goed, spannend!

De kinderlokker: 2.5 sterren. Bah wat een onprettige titel. Ook wel mooi dat het kind vindt dat haar moeder haar kwijt is geraakt, um jij bent dom genoeg geweest om weg te lopen… Echt…zucht En uiteindelijk was het niet supereng, maar ik snap niet dat die man niet iets had gezegd toen hij haar de eerste keer zag. Wat dacht die moeder echt, dat dit een goed idee was? Ik zou ook wegrennen van zo’n man. Sorry hoor.

De Griezelschool: 4 sterren. Oh, 1 van de gedichtjes die dit boek rijk is. Het was een erg leuk gedichtje, lekker griezelig! Ik zou zeker niet naar die school gaan, maar dat is voornamelijk vanwege de spinnen en de naaktslakken. Anders zou ik zo gaan. Zelfs al is de juf eng. 😛

Heks Speciale Acties: 1 ster. Sorry, maar ik vond dit verhaal niks. De MC was saai en ik vond het niet erg leuk dat ze blijkbaar wel alle leuke dingen wilt doen van een heks, maar dan niet haar handjes vies wilt maken. Tja, meisje, dat hoort er bij. Gewoon dapper zijn, en klaar. Ik vond het einde dan ook heel jammer, en ik vond het eigenlijk een belediging voor het meisje. Ik had ook een andere reactie verwacht.

Schaduwland: 2 sterren. OK, het begon allemaal goed, ik wist dat er iets mis was met dat vennnetje. Dat voel je gewoon aan. Maar ik had zeker niet verwacht dat dat zou gebeuren, en ik vond het ook wel afdoen van het verhaal. Het had beter geweest als het anders was geweest, als ze terug was gekomen. Nu voelde het niet angstig of griezelig maar gewoon triest en sneu. 🙁 Jammer!

Mijn broertje: 1 ster. Het volgende gedicht en niet zo griezelig, meer gewoon een zusje/broertje die huilt omdat zijn/haar broertje enge beesten leuk vindt. Toen ik de titel zag en het eerste stuk kon ik niet wachten om verder te lezen… en toen kwam de rest en was het erg teleurstellend.

Het Griezelfeest: 1 ster. Tja, als dit een griezelverhaal is dan is Casper het Spookje de engste film aller tijden. Hahah, niet dus. Ik keek echt uit naar iets heel engs, a la R.L. Stine, maar in plaats daarvan… wel, lees het zelf maar.
Ik vond Ruud maar strontvervelend, en ik had graag gezien dat de MC gewoon eerlijk was geweest en had verteld over Ruud.

Camping Het Been: 4 sterren. Ohhh, heel wat spannender dan de vorige verhalen. Eindelijk eens iets wat ik griezelverhaal zou noemen! Een camping… een enge vrouw… geluiden die je niet kunt plaatsen (is dat een Help?). Ik had wat kippenvel. Het einde was goed, en het was precies wat ik al had verwacht! Ik had graag die reacties kunnen zien. 😛

Ons griezelrestaurant: 2.5 sterren. Het 3rde gedicht en ietsje spannender maar voornamelijk vies en ranzig. 😛 Het deed me meer denken aan het menu van de Monster Snackbar dan een griezelrestaurant.

Bang voor niks: 1 ster. Wacht dit is een griezelverhaal? Wauw… nou, echt niet hoor. Het was af en toe spannend maar dat komt vooral omdat de MC zich enorm aanstelde over alles en van een mug een olifant maakte. Lekker hoe zij over haar oma denkt, die zo lief en zoet is en haar best doet voor haar kleindochter. En kom op zeg, je kunt toch laten weten als je iets niet lust/iets niet leuk vindt? Mondje open, en klaar.

Joris en het blauwe spook: 2 sterren. Whoop nog een “griezelverhaal”. Misschien moeten ze dit boek maar hernoemen naar iets anders, want zover heb ik nou niet echt gegriezeld. En dit verhaal was ook gewoon anticlimax. Niet alleen met het spook, maar ook met andere dingen. Ik had nog wel graag een verrassing gezien, maar dat gebeurt maar niet.

Oe Aaahhh!: 3 sterren. Wederom een gedicht, niet echt griezelig maar toch ietsje meer spookachtig dan het vorige verhaal. Plus het was wel grappig en ik schoot in de lach om de geluidseffecten.

Het zolderspook: 1 ster. Wauw, weer een anticlimax verhaal. Echt die schrijvers moeten misschien eens met Paul van Loon of R.L. Stine praten over hoe je een echt griezelverhaal schrijft. Dit was wederom af en toe best spannend, maar ik zag het einde al aankomen. Superjammer, er is zoveel potentie in dit verhaal.

Het spookhuis: 3 sterren. Een redelijk leuk gedicht, maar weer niet griezelig. Ach, het was wel leuk om achter de schermen te zijn van een spookhuis en te lezen over hoe eng mensen dat vinden.

Pannenkoeken met spek: 4 sterren. Ah, kijk dat is meer wat ik griezelen noem! Eindelijk eens weer een verhaal dat lekker spannend is en een geweldig einde heeft! Ze kunnen het dus wel! Ik lag wel dubbel dat het jochie het alleen maar erger maakte voor zijn vader. Ja, joh, vertel die zwijntjes maar dat hij van spek houdt. Goed idee. 😛

Dus ja, een leuk idee, maar griezelig was het maar zelden. Heel jammer.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: