Review for Jippie! en de ridders van Hak

Review for Jippie! en de ridders van Hak

Jippie!! Een nieuw boek over mijn favoriete prinses Super.

Het is een tijdje later, het is bijna tijd voor het verlovingsfeest (ja, die mensen van Jippie! houden van feestjes), maar (gelukkig voor Super) zal er iets gebeuren waardoor ze niet gezellig hoeft te keuvelen met een kinderkoor, of 17 (!!!!) roomtaarten gaat eten. Nee, in plaats daar van een stel ridders uit Hak langs. Hak? Ja, Hak. Je kunt, na Jippie en Grom, misschien wel snappen wat voor mensen daar wonen. 😛

Jep, deze slodders (sloop x ridders) zijn alles aan het slopen, want dat vinden ze leuk! Nou, kijk mij niet zo vreemd aan, je moet die slodders aan kijken. Blijkbaar zijn ze uit hun land gezet om vakantie te houden, want ze zijn zooooo geweldig, maar hé, geloven we dat nou? Ach, ik zal niks zeggen, je moet zelf maar het boek lezen om te zien waarom onze slodders hier zijn. Maar ook om uit te vinden waarom slopen nou toch zo leuk is.

Super en Max gaan samen op pad om iets proberen te doen, want ze hebben nou eenmaal niet veel aan de koning/koningin van beide landen. Nee, echt. Die twee landen willen wel een legertje bouwen, maar je kunt zo ongeveer wel snappen hoe dit eindigt. Eén land altijd blij, één land altijd knorrig en ellendig.
Ik moet wel zeggen dat Grom toch net wat meer common sense had dan Jippie. Ik vond het ook best wel een tikje gemeen hoe Jippie reageerde toen Grom langskwam voor hulp. Ze lachten ze praktisch uit. En ja, ik weet dat Jipppppieee, nou eenmaal altijd vrolijk en blij is, maar ja.. Ik had wel eventjes zin om wat regenboogcupcakejes te gooien (ook al gok ik dat de koning/koningin dat nog leuk zouden vinden ook, iets met dolletjes een regenboog, en wat lekker nu zijn de muren eetbaar).

Super laat in dit boek echt een sterke kant zien. Ze laat zien dat ze straks, over 10 jaar, een waardige koningin kan zijn voor haar land. Ze vraagt zich wel eens af hoe ze nou koningin moet zijn, wel, ik denk na deze queste dat ze dat wel weet. Die meid is super (haha, snap je hem, ze is super, en ze heet Super, eh laat maar :P).
Haar ochtendhumeur? I know the feeling meid, I know the feeling. Mijn hemel, ik heb wel eens met een groep gekampeerd, dan ben jij chagi (want net wakker) en dan heb je van die types die gewoon ronddansen alsof ze 6 liter koffie en regenboog hebben gedronken. En ik zie mensen van Jippie ook echt in staat om regenboog te drinken, dus arme Super.

Ik zat echt te awwwen vanwege de relatie tussen Super en haar verloofde Max. Ze hadden al een bond en ik zag meteen dat dit een relatie was die voor eeuwig stand zou houden. Maar in dit boek groeien ze nog dichter naar elkaar. Ze maken zich zorgen om elkaar (want op een gegeven moment moeten ze wel hun eigen weg), ze missen elkaar, en als ze elkaar dan zien, awwww!

Ik vond het een heerlijkheid om het land van Hak te zien, en ik was het erg eens met de mensen daar (trouwens briljante namen hebben ze). Hopelijk zien we nog meer van het land Hak in de volgende boeken (ja, ik hoop op nog meer boeken), en vooral of zekere zaken zijn gelukt.

Phew, het is een superlange review geworden, sorry daarvoor. Soms gebeurt dat gewoon, dan poef, stromen de woorden uit je hoofd. Nog even een dingetje, het einde was geweldig, Supers plan was een top plan, ik vond het heel knap dat ze dat allemaal zelf heeft bedacht, en dat ze dat gewoon voor een berg slodders heeft neergelegd en daarbij ook nog wat tactiekjes heeft gebruikt (zoals vertellen over familie).

Ah, en natuurlijk kan ik de fantastische illustraties door Annet Schaap niet vergeten! Wederom een leuke cover (regenboogcupcakes, chaos, slodders, en een knorrige Super).

Echt een aanrader! Je zult dubbel liggen, je verbazen, oh ja, en een regenboopcupcakeje willen eten.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: