Review for Isabella gaat naar school

Review for Isabella gaat naar school

Een lief, grappig boekje over een meisje dat half vampier en half fee is.

Ja, half vampier, half fee. En dat is best wel speciaal (iets wat best vaak wordt gezegd). Een dag en een nachtwezen die samen zijn gekomen, dat gebeurd niet vaak. Ik vraag me alleen af hoe die ouders ooit bij elkaar zijn gekomen gegeven dat de een veel te veel houdt van glitters en roze en overdag wakker is en de ander ‘s nachts wakker is en heel veel houdt van zwart, rood, donker. Magie?

Ik moest wel lachen om de huizen waar onze hoofdpersoon en haar familie in woonde. Een huis knalroze met glitters, de andere zwart en duister (maar ook met wat roze).

In het boek komt onze hoofdpersoon erachter dat ook halfjes naar school moeten. Alleen dan komt het probleem, waar hoort ze bij? Bij de vampiers? Of bij de feetjes? Ik vond het erg leuk om te zien wat voor lessen er waren op de scholen (ik vond ze wel ietsje simplistisch), en ook om te zien hoe Isabella haar best deed om er bij te passen en de school te vinden die zij leuk vindt.

Ik vond het alleen jammer hoe de ouders reageerden en hoe ze dachten het probleem op te lossen. Nee, je kind kan niet de hele dag en nacht naar school met alleen een dutje tussendoor.

Het einde zag ik al van ver aankomen (eigenlijk al vanaf het moment dat we die kinderen zagen), maar toch vond ik het een leuk einde en ik was heel blij voor Isabella.

Het enige wat ik niet leuk vond aan het boek was dat konijn. Mijn hemel, wat een vervelend ettertje was dat zeg. Gelukkig dat ie niet kan praten anders had ik het boek misschien nog niet eens uitgelezen.

Het boek zit vol met schattige illustraties die het verhaal nog leuker maken.

Ik zag dat er nog meer boeken zijn in deze serie, ik hoop dat ze snel worden vertaald!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: