Review for Hartenjager

Review for Hartenjager

Tja, ik weet niet echt wat ik dit moet raten. Ik geef het nu maar een 2.5.

Het idee is erg leuk, maar ik moet zeggen dat Gemma het af en toe best hoog in haar bolletje had. Ik vond het ook wel sneu dat ze zo werd behandeld bij de schoolkrant en dat de leraar het of niet zag, of gewoon koos om het te negeren. Ondanks dat Gemma soms net een beetje te veel fantasie had, had ze toch ook hele goede onderwerpen om over te schrijven. Nou ja, behalve die stukjes die hier en daar stonden, die ging ik op een gegeven moment gewoon skim-readen.

Ik vond het horoscopen maken en hoe dat gebeurde (ik zat me al af te vragen hoe Gemma haar horoscopen zou schrijven). Nou, gewoon elke gebeurtenis, elke meubel, elk etensdingetje gebruiken in je horoscoop. En later ook zorgen dat haar vriendinnen een wijze horoscoop had (als zij iets niet durfde te vertellen, of als ze aan het koppelen was). Ze was er best goed in moet ik zeggen, haar horoscopen lazen precies zoals horoscopen in kranten en tijdschriften. Mm, dus die mensen doen hetzelfde? 😛

Ik gooi op Goodreads dit boek ook onder mijn It-is-just-all-so-real shelf/tag. Dit vanwege de (best heftige) situatie met Gemma’s kleine broertje en dat dit een groot onderdeel vormt van het boek. Ik vond het ook goed passen bij het verhaal in het geheel. Soms heb je dat zulke situaties niet passen bij een boek (vanwege de komedie/romantiek die overwegend aanwezig is), maar bij deze vormde het juist de hoofdpersoon, en gaf het ook een andere kant in het leven van Gemma.

Er waren ook wat mindere punten. Zoals Cindy en haar lakei Barbie (sorry, ze heet Barbara, maar haar koosnaampje is blijkbaar Barbie :P), wat waren dat een stel tuthola’s zeg. Bah. Ik was wel blij om te zien dat de meesten in het schoolkrant gebeuren niet erg blij waren met hoe Cindy haar werk deed. Dus ik gok dat we snel een revolutie zien. 😉

Raaf. Mijn hemel meisje, lekkere vriendin ben je dat je je vriendin niet vertrouwd en een aantal keer boos wordt omdat, OH WEE, ze met degene aan het praten (en lachen) is die jij leuk vindt. Ik vond het best een eindje sneu hoor dat ze zich zo gedroeg. Gemma legt toch telkens uit dat ze het voor JOU aan het doen is, maar nee hoor, geloven? Ho maar. Bleh. Wat een tut.

Dus ja, mixed bag. Ik zal waarschijnlijk niet de volgende boeken lezen. Tenzij die echt superveel beter worden.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: