Review for Veel LivsX – #LoveYourself

Review for Veel LivsX – #LoveYourself

Een nieuwe Liv, en wederom harstikke leuk om te lezen!

Er gebeurt bergen in dit boek. Ozan gaat weg voor een half jaar, Benja is jaloers, gewichtsproblemen (maar ook sorry hoor, Liv eet behoorlijk veel, en dat moet niet gezond zijn), Jazz die tegen alles aanschopt (en waar ik het vaak wel mee eens was), een lieve oude vrouw en wat Liv voor haar allemaal doet, een opbloeiende liefde (waar ik erg blij mee was, want ik zat al te hopen dat die twee bij elkaar kwamen), een campagne om van jezelf te houden (echt geweldig). Dan is het ook nog Kerstmis en nieuwjaar komt er ook aan. En dan gebeurd er nog iets heel heftigs (wat ik best goed geschreven vond, maar ik vond hoe het uiteindelijk toch magisch weer goed kwam ietsje jammer want nu voelde het alsof het niks was, terwijl het erg heftig was wat er gebeurde).

Ik ben echt door dit boek heen gevlogen. Ik heb Liv gemist, ze is echt een geweldig karakter, en ze laat in dit boek ook wederom zien waarom ze zo leuk en ook lief is. Ze helpt graag haar vriendinnen, en zelfs als er een moeilijke beslissing gemaakt moet worden is ze er helemaal voor diegene. En ze doet ook iets wat niet veel meiden van haar leeftijd zouden doen, namelijk op bezoek gaan bij een oudere zonder dat het voor iets als school is. Het zorgde ervoor dat die oude dame helemaal opfleurde en zelfs een beslissing durfde te maken.
Ik lag ook gewoon helemaal dubbel vanwege alle blunders die Liv maakte in dit boek. Van niet weten hoe ze moet remmen op een ski baan en dus gewoon volle vaart in een net vliegen, tot een duur object gebruiken als dweil, en zo zijn er nog veel meer acties die gewoon hilarisch waren.

Het hele gedoe met Benja, Ozan, en later nog iemand anders? Eh. Sorry, ik was voornamelijk gefrustreerd met Liv. Ik heb echt niks met love triangles of love quartets. Echt niet. En ik zie het nu al eindigen op die manier. Meid, je moet kiezen. Je kan niet gezellig en verliefd kletsen met Ozan, terwijl je met Benja in de problemen ligt, maar ook met hem wilt zoenen. En dan kun je ook niet nog een jongen vinden. zucht Echt, het was gewoon een tikje té, en ik vond het niks. Benja past gewoon niet bij haar, niet alleen vanwege hoe jaloers hij was (maar ja, ik vond het ook wel genaaid van Liv dat ze hem niet eerlijk vertelde wat ze ging doen) maar ook omdat hij wel erg makkelijk een andere meid vond als het even niet lekker gaat. En hij was erg duwerig, hij hield gewoon niet op en een nee werkt niet.

Jazz? Tja, ik vond haar enerzijds echt een kreng, maar ja, ik kan me best voorstellen dat ze wel eens verder wilt kijken in haar leven. Ik vond die moeder wel ergggggg overdreven doen. Ja, dat met die scooter was misschien niet handig van Jazz, maar dat hele gedoe omtrent Jazz die wilt kijken wat ze verder wil met haar leven, wilt kijken naar woningen, naar modeldingen? En dat die moeder daar zo absurd op reageerde? Sorry, maar ik was volledig het met Jazz eens. Je kind is 17, studeert bijna af, en het spijt me, misschien moet je eens wat relaxter doen, want zo raak je alleen het kind kwijt. Echt jammer hoor. De hele tijd die ruzies, zucht…

We zien ook lekker veel van Carl, Joep, Luuk, Liv’s baby broertje Raf, en het nieuwe hondje Jip. Ik lag compleet dubbel om wat Jip deed tijdens kerstmis. 😛

Ik vond het ook fijn dat niet alleen Liv’s problemen naar voren kwam, maar ook die van haar vriendinnen. Een vriendin’s ouders gaan door een scheiding, een andere vriendin’s moeder is net overleden en ze is met haar andere moeder aan het rouwen en op zoek naar iets wat haar weer blij maakt, en dan is er nog een andere vriendin die nu al sex wilt proberen (en hoe zal dat eindigen).

Er zijn ook veel text-berichtjes, mails, appjes, en meer. Leuk!

Ik heb echt genoten, en ik hoop dat er snel weer een nieuw Liv deel komt! Ik wil weten hoe het verder gaat. Zal Jazz haar examens halen? Wie gaat Liv kiezen (want ze moet nu toch gaan kiezen)? Hoe zal het met Jip gaan? Zal Liv haar lijf wat meer accepteren? En wat gaat er met haar vriendinnen gebeuren?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: