Review for Ruzie in de ponyclub

Review for Ruzie in de ponyclub

Een nieuwe Ella Mijn Dagboek deel, en ik moest hem gewoon lezen (zeker ook omdat het over paarden/pony’s gaat).

Even een kleine waarschuwing. Dit is eigenlijk officieel deel 6. In het Nederlands hebben ze maar besloten dat dit deel 4 is. Je kunt de delen los lezen, maar ik vind het toch even nodig om het te melden. Ik snap eigenlijk niet waarom uitgevers besluiten alles om te gooien in een serie. Dat is toch niet nodig?

Nu terug naar het boek. Ik vond het wel mooi dat de blurb zegt dat Ella besluit met Zoë naar de ponyclub te gaan…. maar eigenlijk gebeurt dit pas ietsje later in het boek. Eerst heeft Ella namelijk niks met paarden, totdat ze iets op TV ziet, en daarna is ze compleet om (en ik lag wel in de deuk dat ze gewoon dacht dat ze het allemaal wel eventjes kon, net zoals die mensen op TV).

De ponyclub stukken waren superleuk, Ella leert heel veel in een vrij korte tijd en je ziet gewoon dat ze het helemaal geweldig vindt om te doen. En ik gok dat ze natuurlijk hoopt ze dat ze zo snel mogelijk ook die truukjes kan uithalen die de mensen in de documentaire deden, maar ach, hopelijk kan ze nog even wachten. Eerst maar even wat spieren trainen + vertrouwd raken met paarden.

En zoals heel veel meisjes van haar leeftijd wilde ze een paard zodra ze het paardenvirus had. Ik was wel blij dat de ouders hier niet in meegingen, maar haar duidelijk redenen gaven waarom het niet kon.

Het Bes gedoe? Ik snap niet dat die meiden nog mogen blijven op de club. Ze doen levensgevaarlijke grappen/pesterijen die iemand ernstig kunnen verwonden als ze verkeerd vallen/terechtkomen. Dat vond ik wel jammer, dat er geen consequenties waren.

Uiteindelijk komen we er wel achter wat er tussen Bes en die andere trien aan de hand is, en ik zat best wel met mijn ogen te rollen.

Het boek is ook erg leuk vormgegeven, er zijn illustraties, frutsels, en meer. Het is net een echt dagboek! En zoals de cover al weggaf… de thema-kleur van dit boek is blauw!

Dus ja, een leuk boek, ik heb hem ook in een ruk uitgelezen. Zeker een aanrader, en ik hoop dat de uitgever de rest van de boeken ook vertaald.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: