Review for Meester Mark rekent het goed

Review for Meester Mark rekent het goed

Ik was zo blij dat Mark van der Werf weer een nieuw boek had. Ik ben een groot fan van zijn boeken.

Dus ja, ik moest deze ook hebben. Het boek is anders dan de andere boeken die Mark van der Werf zo ver heeft geschreven. Het gaat nog steeds over het onderwijs, maar in plaats van ervaringen in het onderwijs, of een geschiedenis over het onderwijs, gaat het deze keer over kinderlogica. En dit gaat gepaard met heel veel leuke foto’s van huiswerkopdrachten, briefjes naar juffen en meesters, en nog veel meer!

Een aantal herkende ik al van zijn Twitter account, maar ik was zeer blij om te zien hoeveel nieuwe er waren. Ik moet zeggen dat ik daar wel eerst bezorgd over was. Ik heb vele boeken voorbij zien komen die plaatjes/strips bundelen en dan gewoon geen enkele nieuwe toevoegen.
Ik lag vaak helemaal dubbel. Bij sommigen duurde het wat langer voordat ik doorhad wat de grap was, en soms hielp de tekst die er vaak bij stond zodat ik wel het grapje snapte. Ook had ik soms wel problemen met de tekst op de foto’s/plaatjes, het was af en toe niet te lezen. Maar ja kinderen, ik weet dat ik vroeger als kind ook een afschuwelijk handschrift had.

Ja, bijna elke foto, elk item, heeft een klein stukje tekst ernaast. Soms met wat uitleg over hoe andere mensen erover dachten toen het werd gepost, maar ook soms gewoon Mark die verteld wat hij ervan vindt. Hartstikke leuk, en het maakt het allemaal net iets gezelliger en ook persoonlijker.

Ik verbaasde me af en toe om de formulering van de opdrachten, geen wonder dat kinderen het op die manier oplossen. Ik zou hetzelfde hebben gedaan. Oh, ze willen dat ik x doen, Ok. Klaar. Dat is niet goed? Ja, maar, dat is wat er staat.

Het enige wat ik nog leuk zou vinden is als de leeftijd/groep erbij stond.

Bij sommige twijfelde ik over de echtheid (vooral die screenshots van PCs), maar bij de meeste geloofde ik het wel, ik heb een tijd gewerkt op een peuterspeelzaal en ik heb me toch dingen gehoord waarbij je zoiets hebt als: Wat? Kinderlogica is echt briljant.

De kwaliteit van de afbeeldingen is ook erg goed, nou hoor ik je zeggen, ja maar dat is toch logisch, wel nee dus. Ik heb vaak boeken gezien met foto’s/afbeeldingen van slechte kwaliteit.

Ik heb dus zeker genoten van dit boek, en ik hoop dat er nog vele volgen. Ik zou dit boek aanraden aan iedereen!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: