Review for Iedereen een ster! (behalve ik…)

Review for Iedereen een ster! (behalve ik…)

Ik zag dit boekje in de boekenhandel en moest hem gewoon hebben, en ja ik beken, dat de cover en de illustrator mij het eerste opviel en ook de hoofdredenen waren waarom ik het moest hebben! Toen las ik de blurb en was ik 110% om. 😛

Talenten, iedereen heeft er minstens 1, maar soms duurt het even om het te vinden, en dat vind Svenja (heerlijke naam, creatief en origineel, nog nergens gezien) ook uit in dit boek. Er is een talentshow op haar school, en ze zit helemaal in de stress om iets te vinden wat ze kan doen. Iedereen in haar klas heeft wel iets, en zij? Niks.

Ik vond het enerzijds wel sneu voor haar, je zag gewoon dat het niet lekker ging. Dat ondanks dat ze het niet helemaal liet zien, je het gewoon doorhad dat het nog maar even was voordat ze ontploft. Maar ik vond het toch heel knap van haar dat ze toch van alles probeerde. Ze gaf niet zo makkelijk op. Oh nee, deze meid probeert goocheltrucs, trainen van haar kat (je kunt al raden hoe dat gaat), zingen, en zoveel meer. Ik vond het heel leuk om te zien wat ze nu weer zou uitproberen, en of dat dan uiteindelijk haar talent zou zijn.
Plus Svenja was heel lief, niet alleen naar haar vader, maar ook naar kinderen in de klas. Ik vond het heel lief wat ze voor Sem deed.

Ik had dan ook wel graag gezien dat de meester iets meer aandacht had besteedt aan Svenja, en ook misschien iets tactvoller was geweest over de show en over talenten. Nu was het toch een beetje geforceerd.

Gilles was echt een leuk karakter, ik vond hem heel sympathiek en vriendelijk. Was ook wel heel blij dat hij bij zijn standpunt bleef, en niet opeens veranderde en toch besloot alles te laten zien. Ik moest wel even lachen dat hij gewoon een podium en rookmachines in zijn huis (en misschien later winkel) had staan. Haha, dat zie je nou niet echt vaak.

Svenja’s vader was ook een lieverd. Hij deed echt super zijn best om er voor Svenja te zijn. Hij balanceerde alles perfect. Hij was af en toe wat verstrooid, maar dat kan ik hem wel vergeven. Het moet ook niet altijd makkelijk zijn om alleen voor een kind te zorgen.

De talentenshow was echt top, ik kon het me gewoon voorstellen, ik zag de show helemaal voor me. Glitters, confetti, zingen, dansen, en meer.

Het boek zit vol met illustraties door de fantastische Annet Schaap, en ik vond ze allemaal heel erg leuk om te zien. Iedereen was precies zoals ik ze zelf zou voorstellen gebaseerd op de beschrijvingen van het boek. Ook zeker pluspunten naar de cover.

Ik zou dit boek zeker aanraden. En onthoudt dit: iedereen heeft een talent!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: