Review for Het avontuur met het zadel

Review for Het avontuur met het zadel

Ik had hem al in mijn handen gehad in the boekenhandel, en toen zag ik hem gisteren bij mijn nieuwe bibliotheek #4. Tja, ik hou nou eenmaal van paardenboeken, dus deze ging mee.

Eerst even wat dingen de wereld inschieten die ik wat minder vond:

Ok, kom op jongens, het is frikaNdel, niet frikadel. Tenzij je de gehaktbal wilt hebben, maar nee, dit boek is Nederlands, niet Belgisch. De spelling voor frikaNdel is al zo vanaf 2005. zucht En ze bleven het maar fout zeggen. Eén keer, OK, maar telkens? Nee.

Ook mooi: “Natuurlijk ken je Britt en Esra van hun YouTube-kanaal Paardenpraat TV…” Um, eigenlijk nee. Nooit van gehoord. Ik heb dit boek alleen maar gepakt omdat het over paarden gaat.
Ik weet niet eens wie Esra is, en Britt heb ik weleens in de krant voorbij zien komen, oh, en ik heb eens een programma gezien waarin ze even meedeed.
Ook heel mooi is dat ze moeten vertellen dat alles verzonnen is. Echt waar? Zou je zeggen? rolt met haar ogen Echt, als kinderen dit als echt zien omdat er toevallig karakters zijn die Esra en Britt moeten voorstellen (alleen dan jonger) dan is dat toch best slecht gesteld met de jeugd.

Verder wel een leuk boek, maar ja, het was wel een beetje over the top, vooral het einde (met dat zadel en wat uiteindelijk dus gebeurd was ermee. Het is een wonder dat mijn ogen niet uit mijn hoofd rolden. Ik vond Charlotte ook wel jammer, dat ze niet eens wilde luisteren naar de meiden, maar meteen de politie belde en de meiden zat te beschuldigen. Goed zo meidje, heel goed van je hoor.

Ik vond de meiden wel leuk in het boek. Ze zijn echt 100% paardengek, ik vond het leuk dat we zowel een les zagen als een tweetal buitenritten. Ik had wel graag wat meer gezien, maar het boekje is best kort, dus ik gok dat ze toch moesten kiezen.

Het mysterie (tot het einde) was ook wel grappig, en ook best spannend. Ik was heel nieuwsgierig wat er nou gaande was met dat zadel en waarom iedereen hem wilde hebben.

Er waren ook illustraties, maar die vond ik nou niet echt supertof.

Als er meer boeken volgen ga ik ze waarschijnlijk wel lezen, hopelijk, als het nog een mysterie is, is het wat minder over the top. En hopelijk krijgen we ook net iets meer paarden en lessen. Daar kom ik voornamelijk voor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: